ryba w cieście w piekarniku

Prosty i bardzo smaczny przepis. Ryba w cieście jest bardzo soczysta i delikatna. Ten przepis jest wszechstronny. W procesie gotowania możesz improwizować-użyj dowolnego rodzaju ciasta, dowolnego rodzaju ryb.
Anastazja WAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis na tydzień 1-7 października

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 9 g
tłuszcze 35 % 18 g
węglowodany 47 % 24 g
288 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Sól rybną, Dodaj ulubioną przyprawę. Szpinak zamieniamy w puree za pomocą blendera.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj twaróg i dobrze wymieszaj. Sól i pieprz do smaku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przystępujemy do przygotowania ciasta francuskiego. Przesiej mąkę do głębokiej miski, zwiń schłodzone masło w mące i zetrzyj. Okazuje się okruchy masła i mąki. Dodaj sól i ocet do schłodzonej wody, wymieszaj i stopniowo dodawaj do okruchów masła i mąki. Zbieramy ciasto w jedną bryłę, nie trzeba go ugniatać. Nadajemy kształt Cegły, zawijamy w torbę i wkładamy do lodówki na godzinę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozwałkuj ciasto i pokrój w kwadraty.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż rybę na cieście.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż masę szpinakowo-serową na rybie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zamknij kwadrat ciasta i ściśnij krawędzie.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia, rozłóż rybę, posmaruj wierzch ubitym żółtkiem i posyp sezamem (opcjonalnie)

okazuje się bardzo smaczny i niezwykły.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Szpinak - 22   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g
  • Tilapia - 103   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g

Podobne przepisy