skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki według listy. W razie potrzeby skład składników można zmienić w smaku i obecności, zmniejszyć lub zwiększyć liczbę suszonych owoców lub zastąpić je świeżymi owocami lub jagodami. Orzechy można również wziąć dowolnie lub użyć ich mieszanki. Jabłka lepiej używać odmian słodko-kwaśnych. Moje jabłka, wytrzyj do sucha, zrób Głębokie wgłębienie od strony łodygi, ale nie przebijaj jabłka.
Krok 2:
Suszone owoce: suszone śliwki, suszone morele dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Zalej je wrzącą wodą i pozostaw na 15 minut, aby stały się miękkie i lekko spuchnięte. Dobrze spuść wodę. Duże suszone owoce kroimy na małe kawałki.
Krok 3:
Rodzynki również myjemy i gotujemy na parze.
Krok 4:
Orzechy włoskie są myte, suszone w kuchence mikrofalowej lub na patelni, aby były chrupiące. Posiekaj orzechy włoskie nożem lub zmiel je za pomocą młynka do Kawy na duże okruchy.
Krok 5:
Wymieszaj mieszankę suszonych owoców i orzechów włoskich z cynamonem. Napełnij jabłka tą mieszanką, napełnij jabłka miodem. W porządku, jeśli miód jest już kandyzowany, po upieczeniu w piekarniku stopi się i dobrze nasączy miąższ jabłek z nadzieniem. Niektórzy uważają, że podczas obróbki cieplnej, ogrzewania miód traci swoje korzystne właściwości. Aby mieć pewność, że deser okaże się przydatny, przed podaniem jabłka można polać świeżym płynnym miodem.
Krok 6:
Jabłka z nadzieniem są ostrożnie umieszczane w ogniotrwałej formie. Wkładamy je do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15-20 minut. Musisz skupić się na pracy piekarnika i wielkości jabłek. Jeśli jabłka zaczną pękać, należy je natychmiast wyjąć z piekarnika, aby nie straciły swojego reprezentacyjnego wyglądu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g