skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić hot dogi w domu? Przygotuj wszystkie niezbędne produkty. Bułki do hot dogów można upiec samodzielnie lub użyć gotowych zakupionych. Częściej biorę bułeczki sklepowe do przepisu. Jeśli to możliwe, weź kiełbaski domowej roboty lub te, które najczęściej kupujesz.
Krok 2:
Napełnij kiełbaski zimną wodą i umieść na kuchence. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować do całkowitego ugotowania.
Krok 3:
Podczas gotowania kiełbas przygotuj resztę potraw. Obierz cebulę, umyj pomidora. Aby gotowy hot dog wyglądał bardziej kolorowo i jasno, użyłam czerwonej cebuli. Możesz wziąć dowolne ogórki, dobrze nadają się marynowane, marynowane, a nawet świeże ogórki. W przepisie wykorzystano ogórki kiszone. Pokrój pomidora i ogórka w cienkie pierścienie. Jeśli pomidor jest duży, pokrój go w półpierścienie.
Krok 4:
Bułki z hot dogami podgrzej w kuchence mikrofalowej lub w piekarniku. Wygodniej i szybciej korzystać z kuchenki mikrofalowej, zajmie to 40-50 sekund.
Krok 5:
Opłucz Arkusze sałaty i osusz papierowymi serwetkami. Pokrój każdą bułkę wzdłuż na pół, nie przecinając do końca (aby uzyskać rodzaj kieszeni). Posmaruj bułkę cienką warstwą majonezu (opcjonalnie). Ułóż 2-3 liście sałaty.
Krok 6:
Następnie włóż kilka krążków cebuli, plasterków ogórka i pomidora do bułki.
Krok 7:
Połóż gotowaną kiełbasę na środku.
Krok 8:
Skrop keczupem i musztardą. Musztarda słodko-kwaśna jest idealna do przepisu.
Krok 9:
Posyp smażoną chrupiącą cebulą na hot dogi. Gotowe!
Krok 10:
Podawaj, aż bułka i kiełbasa ostygną.
bułki hot dogów i kiełbaski można podgrzać w piekarniku. Aby to zrobić, potrzebujesz około 10 minut (skup się na możliwościach swojego piekarnika).
bardzo smaczne hot dogi można gotować w naturze z przyjaciółmi na grillu. Bułki i kiełbaski smażone na węglu drzewnym są bardzo aromatyczne z subtelnym zapachem ogniska. Ponadto gotowanie ich jest wiele razy szybsze.
smacznego!
aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem.
pomidory wybierz soczyste, ale gęste. Miękkie owoce nie zachowują dobrze kształtu, podczas krojenia i gotowania rozprzestrzeniają się w bezkształtną masę i psują wygląd potrawy.
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal / 100g
- Kiełbaski"mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Bułka dietetyczna - 242 kcal/100g
- Bułka dietetyczna na sorbitolu - 266 kcal/100g
- Bułka - 242 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal / 100g