hot dog w domu w bułce z kiełbasą

bardzo smaczne, bardzo proste, bardzo szybkie, na śniadanie i kolację! Na Hot Dog w domu w bułce z kiełbasą zajmie ci 10 minut. To prosta i pyszna przekąska, którą można zrobić dosłownie z tego, co jest pod ręką, nie licząc podstawowych składników. Różne kombinacje warzyw i ziół, a danie ma inny smak!
PerłaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 5 g
tłuszcze 27 % 7 g
węglowodany 54 % 14 g
138 kcal
IG: 36 / 64 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić hot dogi w domu? Przygotuj wszystkie niezbędne produkty. Bułki do hot dogów można upiec samodzielnie lub użyć gotowych zakupionych. Częściej biorę bułeczki sklepowe do przepisu. Jeśli to możliwe, weź kiełbaski domowej roboty lub te, które najczęściej kupujesz.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Napełnij kiełbaski zimną wodą i umieść na kuchence. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować do całkowitego ugotowania.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podczas gotowania kiełbas przygotuj resztę potraw. Obierz cebulę, umyj pomidora. Aby gotowy hot dog wyglądał bardziej kolorowo i jasno, użyłam czerwonej cebuli. Możesz wziąć dowolne ogórki, dobrze nadają się marynowane, marynowane, a nawet świeże ogórki. W przepisie wykorzystano ogórki kiszone. Pokrój pomidora i ogórka w cienkie pierścienie. Jeśli pomidor jest duży, pokrój go w półpierścienie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Bułki z hot dogami podgrzej w kuchence mikrofalowej lub w piekarniku. Wygodniej i szybciej korzystać z kuchenki mikrofalowej, zajmie to 40-50 sekund.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Opłucz Arkusze sałaty i osusz papierowymi serwetkami. Pokrój każdą bułkę wzdłuż na pół, nie przecinając do końca (aby uzyskać rodzaj kieszeni). Posmaruj bułkę cienką warstwą majonezu (opcjonalnie). Ułóż 2-3 liście sałaty.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie włóż kilka krążków cebuli, plasterków ogórka i pomidora do bułki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż gotowaną kiełbasę na środku.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Skrop keczupem i musztardą. Musztarda słodko-kwaśna jest idealna do przepisu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posyp smażoną chrupiącą cebulą na hot dogi. Gotowe!

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Podawaj, aż bułka i kiełbasa ostygną.

bułki hot dogów i kiełbaski można podgrzać w piekarniku. Aby to zrobić, potrzebujesz około 10 minut (skup się na możliwościach swojego piekarnika). 

bardzo smaczne hot dogi można gotować w naturze z przyjaciółmi na grillu. Bułki i kiełbaski smażone na węglu drzewnym są bardzo aromatyczne z subtelnym zapachem ogniska. Ponadto gotowanie ich jest wiele razy szybsze. 

smacznego!

aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem.

pomidory wybierz soczyste, ale gęste. Miękkie owoce nie zachowują dobrze kształtu, podczas krojenia i gotowania rozprzestrzeniają się w bezkształtną masę i psują wygląd potrawy.

lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal / 100g
  • Kiełbaski"mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Bułka dietetyczna - 242   kcal/100g
  • Bułka dietetyczna na sorbitolu - 266   kcal/100g
  • Bułka - 242   kcal/100g
  • Liście sałaty - 12   kcal / 100g

Podobne przepisy