skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić Suma w piekarniku? Przygotuj jedzenie. Ryby najlepiej przyjmować schłodzone, świeżo złowione. Nie trzeba brać całej ryby: mogą to być zarówno steki z suma, jak i gotowy filet z suma. Z cytryny potrzebujemy tylko soku, więc możesz wziąć gotowy sok z cytryny. Jeśli wyciśniesz sok z cytryny, najpierw go sparz - w ten sposób cytryna da więcej soku. Olej może być dowolnym olejem roślinnym, a najlepiej solą morską.
Krok 2:
U ryby usuń głowę i ogon, pokrój w steki lub pokrój filety. Sum-ryba nie jest koścista, więc filet z reguły nie zawiera Kości.
Krok 3:
Nasmaruj żaroodporną formę, w której upieksz rybę olejem roślinnym. Olej może być zarówno oliwkowy, jak i zwykły słonecznikowy.
Krok 4:
Ułóż filety rybne lub steki.
Krok 5:
Sól ryb. Teraz możesz dodać swoje ulubione przyprawy i przyprawy. Ziele angielskie, koperek i bazylia są idealne.
Krok 6:
Skrop rybę sokiem z cytryny. Sum-ryba nie jest bardzo & quot; pachnąca & quot;, ale sok z cytryny usunie nadmiar rybnego zapachu.
Krok 7:
Skrop rybę kwaśną śmietaną. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-30 minut. Jeśli chcesz uzyskać więcej "rumianych" ryb, po prostu włóż formę do piekarnika i przygotuj. Jeśli interesuje Cię opcja duszenia ryb, przykryj naczynie do pieczenia folią i ugotuj rybę w zamkniętym naczyniu.
Krok 8:
Podawaj taką rybę ze świeżymi warzywami i sałatkami warzywnymi. Smacznego!
Sum to jedna z tych rzadkich ryb, które nie mają łusek, co oznacza, że nie trzeba ich obierać, co ułatwia ich przygotowanie.
istnieje przekonanie, że Sum żywi się padliną, ale tak naprawdę nie jest. W rzeczywistości pokarmem suma są małe skorupiaki, narybek i owady wodne.
podawaj pieczonego suma z dodatkiem ziemniaków i ryżu. Lub z lekkimi sałatkami warzywnymi lub po prostu z sezonowymi warzywami i świeżymi aromatycznymi ziołami.
smacznego!
jak prawidłowo pokroić całą rybę na filety? Usuń ogon, głowę i płetwy. Wzdłuż grzbietu przetnij tuszę do kręgosłupa. Odwróć na beczkę. Ostrym nożem odetnij mięso z kości grzbietowej. Odwróć tuszę i odetnij filet z drugiej strony. Oczyść wnętrze, usuwając czarny film, ponieważ jest gorzki i zepsuje smak. Spłucz i dobrze wysusz.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
sekrety, życiowe hacki i wszystkie najbardziej przydatne wskazówki przeczytaj w artykule: "śmietana i śmietana w sosie śmietanowym: co zrobić, aby się nie zsiadło?"
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sum gotowany - 196 kcal/100g
- Sum - 121 kcal/100g
- Sum świeży - 143 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g