skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić indyka z serem w piekarniku? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Pokrój filet z indyka na porcje w poprzek włókien. Weź dowolny ser według własnego uznania, najważniejsze jest to, że można go łatwo zetrzeć. Ser nada mięsu z indyka podstawowy smak.
Krok 2:
Posyp przygotowane kawałki mięsa solą i przyprawami. Dodaj paprykę i pachnące suszone zioła. Jako zioła możesz użyć gotowych zestawów lub wziąć jedną rzecz, na przykład suszoną bazylię lub oregano. Wetrzyj przyprawy w mięso i posmaruj je ze wszystkich stron olejem roślinnym. Zapobiegnie to wysychaniu podczas pieczenia. Jeśli jest czas, możesz trochę położyć mięso, aby było lekko marynowane i nasycone aromatem przyprawy.
Krok 3:
Połóż każdy kawałek fileta na osobnym arkuszu folii.
Krok 4:
Owiń folię wokół kawałka mięsa w kształcie łodzi.
Krok 5:
Przygotowany ser zetrzyj na średniej tarce i obficie posyp nim każdy kawałek fileta w Łodzi.
Krok 6:
Połóż łodzie foliowe na blasze do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25-35 minut. Podczas pieczenia kieruj się piekarnikiem.
Krok 7:
Gotowe danie stanie się apetycznym złotym kolorem. Ser lekko się zrumieni. Wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika. Filet z indyka z serem można podawać natychmiast w łodziach lub ułożyć na talerzu. Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
indyka można zastąpić kurczakiem lub dowolnym innym rodzajem mięsa. Pamiętaj jednak, że w tym przypadku czas gotowania i zawartość kalorii w naczyniu ulegną zmianie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"aiadeus" - 364 kcal / 100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal / 100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Filet z indyka - 84 kcal/100g
- Włoska mieszanka ziół - 259 kcal/100g