Indyk z serem w piekarniku

idealny obiad w 40 minut - dla całej rodziny, szybki i łatwy. Indyk z serem w piekarniku okazuje się bardzo soczysty! Każdy kawałek mięsa jest nasączony własnym sokiem, staje się miękki. Taki Indyk można przygotować bardzo szybko na obiad, na wakacje.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 62 % 18 g
tłuszcze 38 % 11 g
węglowodany 0 % 0 g
173 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić indyka z serem w piekarniku? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Pokrój filet z indyka na porcje w poprzek włókien. Weź dowolny ser według własnego uznania, najważniejsze jest to, że można go łatwo zetrzeć. Ser nada mięsu z indyka podstawowy smak.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posyp przygotowane kawałki mięsa solą i przyprawami. Dodaj paprykę i pachnące suszone zioła. Jako zioła możesz użyć gotowych zestawów lub wziąć jedną rzecz, na przykład suszoną bazylię lub oregano. Wetrzyj przyprawy w mięso i posmaruj je ze wszystkich stron olejem roślinnym. Zapobiegnie to wysychaniu podczas pieczenia. Jeśli jest czas, możesz trochę położyć mięso, aby było lekko marynowane i nasycone aromatem przyprawy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połóż każdy kawałek fileta na osobnym arkuszu folii.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Owiń folię wokół kawałka mięsa w kształcie łodzi.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przygotowany ser zetrzyj na średniej tarce i obficie posyp nim każdy kawałek fileta w Łodzi.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połóż łodzie foliowe na blasze do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25-35 minut. Podczas pieczenia kieruj się piekarnikiem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gotowe danie stanie się apetycznym złotym kolorem. Ser lekko się zrumieni. Wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika. Filet z indyka z serem można podawać natychmiast w łodziach lub ułożyć na talerzu. Smacznego!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

indyka można zastąpić kurczakiem lub dowolnym innym rodzajem mięsa. Pamiętaj jednak, że w tym przypadku czas gotowania i zawartość kalorii w naczyniu ulegną zmianie. 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"aiadeus" - 364   kcal / 100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal / 100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Filet z indyka - 84   kcal/100g
  • Włoska mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy