skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec pieczarki z majonezem i czosnkiem? Przygotuj do tego wszystkie niezbędne składniki. Wybierz świeże, jasne, bez uszkodzeń pieczarki. Mogą być małe lub średnie.
Krok 2:
Napełnij świeże pieczarki wodą i dobrze spłucz z zanieczyszczeń i zanieczyszczeń. Następnie połóż je na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar wilgoci. Ostrym nożem odetnij wszystkie stwardniałe części.
Krok 3:
Ilość czosnku można zmienić według własnych upodobań. Obierz kilka ząbków czosnku i przepuść przez prasę do czosnku. Opłucz pietruszkę pod bieżącą wodą i strząśnij nadmiar wilgoci. Następnie zmiel go.
Krok 4:
Następnie weź przestronną, głęboką miskę i wymieszaj w niej majonez z posiekanym czosnkiem. Do smaku dodaj trochę soli i przyprawy. Jako przyprawę możesz wziąć trochę mielonego pieprzu i zestaw gotowych przypraw do grzybów.
Krok 5:
W misce z marynatą włóż przygotowane pieczarki i delikatnie (aby ich nie złamać) wymieszaj. Pieczarki powinny być pokryte marynatą ze wszystkich stron. Pozostaw je w tej formie na 30 minut do marynowania.
Krok 6:
Do pieczenia weź dowolną żaroodporną formę i posmaruj spód odrobiną oleju roślinnego. Następnie ułóż wszystkie marynowane pieczarki. Umieść formę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 30 do 35 minut. Skoncentruj się na piekarniku.
Krok 7:
Wyjmij gotowe pieczarki z piekarnika. Taką pachnącą przekąskę można podać na stole bezpośrednio w formie lub przenieść na talerz.
Krok 8:
Miłej uczty!
pieczarki nie powinny być śliskie. Nie jest konieczne czyszczenie miniaturowych grzybów o wielkości do 2 cm, wystarczy je dobrze umyć. Większe pieczarki zaleca się czyścić z folii.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g