skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić filet z kurczaka z fasolką szparagową w piekarniku? Przygotuj składniki. Fasolka szparagowa może być świeża, mrożona lub konserwowana. Ser-Dowolny, do wyboru. Olej roślinny też . Jeśli twoja fasola jest zamrożona, rozmroź ją i spuść wodę. Posortuj świeże, umyj i osusz. Odcedź sok z puszki.
Krok 2:
Filet z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż na 2 części. Lekko ubij każdy filet z obu stron.
Krok 3:
Przenieś mięso do miski i polej sosem sojowym, olejem roślinnym. Posyp czarnym pieprzem. Wymieszaj, aby marynata namoczyła wszystkie kawałki kurczaka. Pozostaw do marynowania na 1 godzinę, od czasu do czasu mieszając mięso.
Krok 4:
Zetrzyj ser na średniej tarce.
Krok 5:
Na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia ułóż filet z kurczaka.
Krok 6:
Rozłóż zieloną fasolkę równomiernie na wierzchu.
Krok 7:
Posyp fasolę startym serem. Umieść formę w piekarniku nagrzanym do 180°C na około 30-35 minut. Dokładny czas i temperaturę pieczenia określ w piekarniku.
oprócz filetów z kurczaka można użyć filetów z ud bez skóry i kości. Można je również pokonać i marynować.
co dziwne, w rosyjskojęzycznym Internecie praktycznie nie ma normalnych przepisów na pieczony filet z kurczaka z zieloną fasolką. Zasadniczo wszystkie przepisy dotyczą gotowania na patelni lub w woku. Dlatego sam musiałem wymyślić ten przepis na podstawie własnych preferencji. Aby kurczak był delikatniejszy, marynowałem go w sosie sojowym z dodatkiem oleju roślinnego.
należy pamiętać, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal / 100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal / 100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal / 100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g