filet z kurczaka z zieloną fasolką w piekarniku

szalenie smaczne, łatwe, proste, zrównoważone, na obiad! Filet z kurczaka z fasolą szparagową w piekarniku można przygotować bardzo szybko, jeśli wcześniej marynujesz mięso. To zaskakująco lekkie, przyjemne danie, którego smak dla wielu okaże się nowy. Zawiera już przystawkę, którą można uzupełnić do woli.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 66 % 19 g
tłuszcze 24 % 7 g
węglowodany 10 % 3 g
142 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić filet z kurczaka z fasolką szparagową w piekarniku? Przygotuj składniki. Fasolka szparagowa może być świeża, mrożona lub konserwowana. Ser-Dowolny, do wyboru. Olej roślinny też . Jeśli twoja fasola jest zamrożona, rozmroź ją i spuść wodę. Posortuj świeże, umyj i osusz. Odcedź sok z puszki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Filet z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż na 2 części. Lekko ubij każdy filet z obu stron.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przenieś mięso do miski i polej sosem sojowym, olejem roślinnym. Posyp czarnym pieprzem. Wymieszaj, aby marynata namoczyła wszystkie kawałki kurczaka. Pozostaw do marynowania na 1 godzinę, od czasu do czasu mieszając mięso.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zetrzyj ser na średniej tarce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia ułóż filet z kurczaka.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż zieloną fasolkę równomiernie na wierzchu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posyp fasolę startym serem. Umieść formę w piekarniku nagrzanym do 180°C na około 30-35 minut. Dokładny czas i temperaturę pieczenia określ w piekarniku.

oprócz filetów z kurczaka można użyć filetów z ud bez skóry i kości. Można je również pokonać i marynować.

co dziwne, w rosyjskojęzycznym Internecie praktycznie nie ma normalnych przepisów na pieczony filet z kurczaka z zieloną fasolką. Zasadniczo wszystkie przepisy dotyczą gotowania na patelni lub w woku. Dlatego sam musiałem wymyślić ten przepis na podstawie własnych preferencji. Aby kurczak był delikatniejszy, marynowałem go w sosie sojowym z dodatkiem oleju roślinnego.

należy pamiętać, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal / 100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal / 100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal / 100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy