Dorado w folii w piekarniku z cytryną

aromatyczna ryba dietetyczna jest przygotowywana szybko i bardzo łatwo. Nie potrzebujesz wielu składników, aby upiec Dorado w folii w piekarniku z cytryną. Wystarczy posypać go dostępnymi przyprawami, nadziewać cytryną i piec w folii na cebulowej poduszce z ziołami, które są w lodówce.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 67 % 12 g
tłuszcze 22 % 4 g
węglowodany 11 % 2 g
93 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak upiec rybę Dorado w folii z cytryną? Przygotuj niezbędne składniki. Używając gotowej mieszanki przypraw, przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól i pieprz, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie i przepełnienie naczynia. Opłucz warzywa i strząśnij je z wody.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wypatrosz rybę, usuń skrzela, obierz łuski i dokładnie spłucz pod bieżącą wodą.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posmaruj ryby wewnątrz i na zewnątrz sokiem z cytryny, posyp przyprawami rybnymi, solą i pieprzem. Pozostaw do marynowania na 30 minut. Jeśli martwisz się, że ryba okaże się zbyt kwaśna, możesz usunąć sok z cytryny z kompozycji lub nie smarować nim wnętrza tuszy, ale tylko wlać Na Zewnątrz.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój cebulę i połówki cytryny w cienkie plasterki. Możesz zastąpić cebulę czerwoną, a cytrynę limonką.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połóż krążki cebuli na arkuszu folii. Połóż rybę na wierzchu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Nadziewaj plasterkami cytryny. Wokół ryby ułóż pozostałe kliny cytryny, gałązki tymianku i kolendrę (lub pietruszkę).

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zawiń rybę w folię, unosząc krawędzie do góry, aby sok rybny nie wyciekł.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przenieś powstałą kopertę na blachę do pieczenia. Umieść rybę w piekarniku nagrzanym do 190°C i piecz przez około 35 minut. Dokładny czas pieczenia zależy od piekarnika. Jeśli chcesz, możesz rozwinąć folię i upiec rybę pod grillem przez kolejne 10 minut. Smacznego!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Dorady - 112   kcal/100g

Podobne przepisy