skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec rybę Dorado w folii z cytryną? Przygotuj niezbędne składniki. Używając gotowej mieszanki przypraw, przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól i pieprz, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie i przepełnienie naczynia. Opłucz warzywa i strząśnij je z wody.
Krok 2:
Wypatrosz rybę, usuń skrzela, obierz łuski i dokładnie spłucz pod bieżącą wodą.
Krok 3:
Posmaruj ryby wewnątrz i na zewnątrz sokiem z cytryny, posyp przyprawami rybnymi, solą i pieprzem. Pozostaw do marynowania na 30 minut. Jeśli martwisz się, że ryba okaże się zbyt kwaśna, możesz usunąć sok z cytryny z kompozycji lub nie smarować nim wnętrza tuszy, ale tylko wlać Na Zewnątrz.
Krok 4:
Pokrój cebulę i połówki cytryny w cienkie plasterki. Możesz zastąpić cebulę czerwoną, a cytrynę limonką.
Krok 5:
Połóż krążki cebuli na arkuszu folii. Połóż rybę na wierzchu.
Krok 6:
Nadziewaj plasterkami cytryny. Wokół ryby ułóż pozostałe kliny cytryny, gałązki tymianku i kolendrę (lub pietruszkę).
Krok 7:
Zawiń rybę w folię, unosząc krawędzie do góry, aby sok rybny nie wyciekł.
Krok 8:
Przenieś powstałą kopertę na blachę do pieczenia. Umieść rybę w piekarniku nagrzanym do 190°C i piecz przez około 35 minut. Dokładny czas pieczenia zależy od piekarnika. Jeśli chcesz, możesz rozwinąć folię i upiec rybę pod grillem przez kolejne 10 minut. Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Dorady - 112 kcal/100g