dietetyczny chleb w piekarniku
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odmierz wszystkie składniki. Ułatwi to przygotowanie chleba.
Krok 2:
Dodaj wszystkie suche składniki do miski na ciasto.
Krok 3:
Dodaj jajka.
Krok 4:
Dodaj twaróg.
Krok 5:
Dodaj zmieloną kolendrę.
Krok 6:
Dobrze wymieszaj ciasto.
Krok 7:
Włóż ciasto do formy Chlebowej. Z silikonem wszystko jest proste, ale w metalowej formie lepiej jest umieścić pergamin przynajmniej na dnie, a lepiej całkowicie wyłożyć dno i boki.
Krok 8:
Wygładź powierzchnię ciasta.
Krok 9:
Umieść piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.
Krok 10:
Gdy chleb jest gotowy-zwilż skórkę wodą, przykryj i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Możesz owinąć go ręcznikiem.
Krok 11:
Gdy chleb ostygnie-możesz kroić i smakować. Zgodnie z dietą Dukana możesz jeść 2 kromki tak zdrowego i pysznego chleba dziennie.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g
- Otręby owsiane - 320 kcal/100g
- Otręby pszenne - 180 kcal/100g