skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować apetyczne pieczarki w śmietanie w piekarniku, przygotuj dobrej jakości pieczarki, świeżą śmietanę (powinna być naturalna, wysokiej jakości, zawartość tłuszczu w tym przypadku nie odgrywa dużej roli). Będziesz także potrzebował trochę mąki pszennej i twardego sera, soli i przypraw do smaku.
Krok 2:
Pieczarki dokładnie opłucz, odetnij zepsute miejsca i samą krawędź & quot; nogi", jakby odświeżając cięcie. Pokrój duże grzyby na 4 części, mniejsze-na pół. Umieść pokruszone grzyby w ogniotrwałym naczyniu w jednej warstwie i piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.
Krok 3:
Podczas pieczenia pieczarek przygotuj & quot; nadzienie & quot;. Aby to zrobić, połącz śmietanę i mąkę pszenną. Mieszaj, aż będzie gładka. Możesz dodać trochę soli i przypraw do smaku. Na przykład bardzo dobrze sprawdza się czarny mielony pieprz, zioła włoskie lub prowansalskie.
Krok 4:
Pieczarki są gotowe! Znacznie zmniejszyły swoją objętość, część wilgoci odparowała, a smak samych grzybów stał się znacznie bogatszy i bardziej wyrazisty. Lekko dodaj grzyby, biorąc pod uwagę, że włożyłeś sól do "wypełnienia" lub nie.
Krok 5:
Równomiernie rozprowadź śmietanę na pieczonych pieczarkach. Posyp również równomiernie twardym serem, startym na grubej tarce.
Krok 6:
Umieść grzyby pod "polewą" i startym serem z powrotem w piekarniku na 10 minut w piekarniku o tej samej temperaturze - 200 stopni. W razie potrzeby podawaj pieczarki w kwaśnej śmietanie w piekarniku na gorąco, uzupełniając danie świeżymi ziołami według własnego gustu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal / 100g
- Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal / 100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal / 100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g