pieczarki w śmietanie w piekarniku

dostępne produkty! Prosta technologia! Świetny smak! Pieczarki w śmietanie w piekarniku są przygotowywane, można powiedzieć, dwa razy w piekarniku. Takie podejście pozwala, jeśli mogę tak powiedzieć "wzmocnić & quot; grzybowy smak pieczarek. Przyciąga również fakt, że gotowe danie uzyskuje się bez nadmiaru soku, który zawsze jest uwalniany w dużych ilościach podczas obróbki cieplnej pieczarek. Takie grzyby można podawać z gotowanym ryżem, smażonymi lub gotowanymi ziemniakami, kruchą kaszą gryczaną, a także świeżymi soczystymi warzywami lub sałatkami.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis Tygodnia 28 stycznia-3 lutego

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 6 g
tłuszcze 52 % 11 g
węglowodany 19 % 4 g
137 kcal
IG: 25 / 0 / 75

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować apetyczne pieczarki w śmietanie w piekarniku, przygotuj dobrej jakości pieczarki, świeżą śmietanę (powinna być naturalna, wysokiej jakości, zawartość tłuszczu w tym przypadku nie odgrywa dużej roli). Będziesz także potrzebował trochę mąki pszennej i twardego sera, soli i przypraw do smaku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pieczarki dokładnie opłucz, odetnij zepsute miejsca i samą krawędź & quot; nogi", jakby odświeżając cięcie. Pokrój duże grzyby na 4 części, mniejsze-na pół. Umieść pokruszone grzyby w ogniotrwałym naczyniu w jednej warstwie i piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podczas pieczenia pieczarek przygotuj & quot; nadzienie & quot;. Aby to zrobić, połącz śmietanę i mąkę pszenną. Mieszaj, aż będzie gładka. Możesz dodać trochę soli i przypraw do smaku. Na przykład bardzo dobrze sprawdza się czarny mielony pieprz, zioła włoskie lub prowansalskie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pieczarki są gotowe! Znacznie zmniejszyły swoją objętość, część wilgoci odparowała, a smak samych grzybów stał się znacznie bogatszy i bardziej wyrazisty. Lekko dodaj grzyby, biorąc pod uwagę, że włożyłeś sól do "wypełnienia" lub nie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Równomiernie rozprowadź śmietanę na pieczonych pieczarkach. Posyp również równomiernie twardym serem, startym na grubej tarce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Umieść grzyby pod "polewą" i startym serem z powrotem w piekarniku na 10 minut w piekarniku o tej samej temperaturze - 200 stopni. W razie potrzeby podawaj pieczarki w kwaśnej śmietanie w piekarniku na gorąco, uzupełniając danie świeżymi ziołami według własnego gustu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal / 100g
  • Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal / 100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal / 100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy