zupa rybna z łososia w puszkach z ziemniakami

lekki, jasny, pachnący, odpowiedni na lunch i kolację! Ta zupa rybna z łososia w puszkach z ziemniakami jest bardzo prosta i szybka w gotowaniu. Przepis z pewnością spodoba się pośpiesznym gospodyniom domowym, które nie mają wystarczająco dużo czasu na gotowanie. Poza tym każdy początkujący sobie z tym poradzi.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 3 g
tłuszcze 11 % 1 g
węglowodany 56 % 5 g
41 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak gotować zupę rybną z różowego łososia w puszkach? Przygotuj składniki zgodnie z listą. Dobrze spłucz warzywa szczotką, osusz. Obierz cebulę, umyj i osusz. Spuść cały płyn z konserw rybnych.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wyjmij rybę z puszki. Możesz usunąć kości kręgosłupa, ale możesz tego nie robić, ponieważ kości ryb w puszkach są bardzo miękkie. A następnie podziel różowego łososia na kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę. Wlej wodę do rondla, włóż całą cebulę i ziemniaki i podpal. Doprowadź wodę do wrzenia i gotuj na najmniejszym ogniu przez około 10 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz i zetrzyj marchewki na grubej tarce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na patelni rozgrzej olej roślinny i smaż na nim marchewki przez 5 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj koncentrat pomidorowy na patelnię. Mieszając, smaż jeszcze przez kilka minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wyjmij cebulę z patelni, dodaj marchewkę z koncentratem pomidorowym, rybę, liść laurowy. Sól, pieprz, delikatnie wymieszaj. Doprowadzić do wrzenia, gotować przez 5 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Posyp gotową zupę świeżymi posiekanymi ziołami. Pozostaw pod przykryciem na 7-10 minut i wlej do talerzy. Smacznego!

możesz również dodać do zupy pozostały bulion rybny w słoiku. Wtedy smak będzie nieco bardziej nasycony.
Zmień gęstość zupy dla siebie, dodając lub zmniejszając wodę.

Ilość wody podaną w przepisie można zmniejszyć lub zwiększyć według własnego uznania, w zależności od tego, czy chcesz uzyskać gęstszą, czy cieńszą zupę.

koncentrat pomidorowy w tym przepisie można zastąpić pomidorami we własnym soku, świeżymi pomidorami lub keczupem.

do gotowania lepiej jest użyć neutralnej pod względem smaku wody filtrowanej lub butelkowanej. Jeśli używasz wody z kranu, pamiętaj, że może ona nadać potrawie nieprzyjemny charakterystyczny smak.

jako dziecko kochałem takie zupy o wiele bardziej. Chociaż teraz lubię je nie mniej. A co jest bardzo wygodne: nie trzeba myć, czyścić i patroszyć ryb, wkładać wszystkie produkty i robić swoje. Smażenie odbywa się w 10 minut. A potem możesz się bez tego obejść, kładąc produkty na samym początku. Przy minimalnych kosztach możesz przygotować pyszne i satysfakcjonujące pierwsze danie w mniej niż godzinę. Nawiasem mówiąc, zwykle kładę rybę z 2 puszek, aby była większa.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Różowy łosoś konserwowy - 136   kcal/100g

Podobne przepisy