skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić koperty z ciasta francuskiego z twarogiem? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Jeśli używasz zakupionego ciasta francuskiego, wyjmij je wcześniej z zamrażarki, aby się rozmroziło.
Krok 2:
Do nadzienia połącz twaróg, cukier, jajko i szczyptę waniliny. Wymieszać. Ubijanie nadzienia twarogowego nie jest konieczne, w przeciwnym razie stanie się płynne. Jeśli twaróg jest bardzo mokry, możesz dodać trochę skrobi do nadzienia. W razie potrzeby możesz dodać trochę rodzynek lub suszonych moreli.
Krok 3:
Ciasto francuskie rozwałkuj trochę i pokrój w kwadraty.
Krok 4:
Umieść 1-2 łyżki nadzienia twarogowego na środku każdego kawałka ciasta. Połącz rogi ciasta na środku i uszczypnij.
Krok 5:
Przykryj blachę do pieczenia pergaminem do gotowania i ułóż gotowe koperty z twarogiem. Posmaruj wierzch każdej koperty żółtkiem i posyp odrobiną cukru. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 25 do 35 minut. Podczas pieczenia kieruj się piekarnikiem.
Krok 6:
Francuskie koperty z twarogiem są gotowe! Staną się apetyczne złoty kolor. Wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika, przenieś koperty twarogowe na talerz i poczęstuj się!
Krok 7:
Takie słodkie wypieki będą bardzo smaczne z herbatą lub kawą, z mlekiem lub sokiem! Bardzo smaczne zarówno na ciepło, jak i na zimno! Smacznego!
pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
oprócz tego, co kupiłeś, możesz użyć własnego ciasta. Przepis na domowe ciasto francuskie do tego wypieku możesz wybrać w katalog .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal / 100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g