Koperty z ciasta francuskiego z twarogiem

proste pieczenie w pośpiechu z pysznymi dodatkami! Koperty z ciasta francuskiego z twarogiem mogą być zarówno słodkie, jak i pikantne. To zależy od tego, co dodasz do twarogu. Gotowałam z cukrem, na pyszne rodzinne Śniadanie!
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 10 g
tłuszcze 35 % 18 g
węglowodany 46 % 24 g
298 kcal
IG: 0 / 75 / 25

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić koperty z ciasta francuskiego z twarogiem? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Jeśli używasz zakupionego ciasta francuskiego, wyjmij je wcześniej z zamrażarki, aby się rozmroziło.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Do nadzienia połącz twaróg, cukier, jajko i szczyptę waniliny. Wymieszać. Ubijanie nadzienia twarogowego nie jest konieczne, w przeciwnym razie stanie się płynne. Jeśli twaróg jest bardzo mokry, możesz dodać trochę skrobi do nadzienia. W razie potrzeby możesz dodać trochę rodzynek lub suszonych moreli.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ciasto francuskie rozwałkuj trochę i pokrój w kwadraty.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umieść 1-2 łyżki nadzienia twarogowego na środku każdego kawałka ciasta. Połącz rogi ciasta na środku i uszczypnij.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przykryj blachę do pieczenia pergaminem do gotowania i ułóż gotowe koperty z twarogiem. Posmaruj wierzch każdej koperty żółtkiem i posyp odrobiną cukru. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 25 do 35 minut. Podczas pieczenia kieruj się piekarnikiem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Francuskie koperty z twarogiem są gotowe! Staną się apetyczne złoty kolor. Wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika, przenieś koperty twarogowe na talerz i poczęstuj się!

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Takie słodkie wypieki będą bardzo smaczne z herbatą lub kawą, z mlekiem lub sokiem! Bardzo smaczne zarówno na ciepło, jak i na zimno! Smacznego!

pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !

oprócz tego, co kupiłeś, możesz użyć własnego ciasta. Przepis na domowe ciasto francuskie do tego wypieku możesz wybrać w katalog

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal / 100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g

Podobne przepisy