skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Niezbędne składniki do ciasta
Krok 2:
Jajka ubijamy z cukrem
Krok 3:
Dodaj sól i jeszcze trochę ubij
Krok 4:
Teraz dodaj jogurt. Używam domowego jogurtu naturalnego, ale możesz wziąć sklep, który leżał w lodówce (na przykład dzikie jagody). Jogurt, jak wiemy, jest produktem łatwo psującym się, więc jeśli nie nadaje się już do jedzenia, idealnie pasuje do ciasta. Jeśli jest trochę jogurtu, dodaj ciepłą wodę lub mleko do wymaganej ilości płynu. Zamiast jogurtu możesz wziąć jogurt, kefir, serwatkę lub po prostu mleko z wodą 50:50
Krok 5:
Suche drożdże mieszamy z mąką
Krok 6:
Teraz łączymy składniki suche i płynne
Krok 7:
Masło do ciasta należy zawsze dodawać na końcu, co robię
Krok 8:
Łyżką, a następnie rękami zagniataj ciasto. Ugniataj przez 10-15 minut, jak mówią- "aż przestanie przyklejać się do rąk". Zwykle ufam temu procesowi wypiekaczowi do chleba, bardzo mi w tym pomaga!
Krok 9:
Dobrze zagniecione ciasto jest gładkie, równe i elastyczne
Krok 10:
Teraz musi tylko podejść przez 1 godzinę. Aby to zrobić, przykryj ciasto ręcznikiem i umieść w ciepłym miejscu
Krok 11:
W międzyczasie zajmijmy się farszem. Będziemy potrzebować świeżych lub mrożonych jagód i cukru. Wszelkie jagody będą odpowiednie: uprawiane w ogrodzie lub w lesie-w każdym razie będzie bardzo smaczne! Jagody należy umyć
Krok 12:
Uwalniamy porzeczki z gałązek
Krok 13:
Truskawki usuwają ogony
Krok 14:
Po godzinie ciasto bardzo dobrze pasowało
Krok 15:
Przyszło nawet pomimo tego, że nie wkładaliśmy ciasta, ale mieszaliśmy suche drożdże bezpośrednio z mąką - w końcu mamy suche drożdże szybko działające
Krok 16:
Teraz podziel ciasto na małe bułeczki. Mam 25 sztuk.
Krok 17:
Wszystko gotowe do rzeźbienia pasztecików
Krok 18:
Na każdym półfabrykacie kładziemy trochę jagód
Krok 19:
Top - 1-2 herbaty. L. Sahra
Krok 20:
Jagody można umieścić w każdym paszteciku inaczej, na przykład tylko maliny lub truskawki, lub można umieścić kilka różnych jagód w każdym paszteciku
Krok 21:
Wypróbuj oba i wybierz swój! Lubię oba!
Krok 22:
Ostrożnie ściśnij krawędzie i ułóż szew do góry, aby nadzienie nie wyciekło
Krok 23:
Kładziemy placki na pergaminie do pieczenia posmarowanym odrobiną oleju roślinnego
Krok 24:
Aby posmarować placki, lekko ubij jajko. Ktoś dodaje 1-2 łyżki wody, nie robię tego
Krok 25:
Smarujemy placki jajkiem, a po upieczeniu nabiorą pięknego błyszczącego złotego wyglądu
Krok 26:
Wkładamy do piekarnika na około 15 minut w minimalnej temperaturze. W tym czasie ciasta będą dobrze rosły
Krok 27:
Następnie piec w 180 stopniach na złoty kolor. Czas pieczenia zależy od piekarnika. Dzisiaj mam piekarnik elektryczny góra + dół i pieczenie Zajęło mi tylko 25 minut
Krok 28:
Gotowe ciasta lekko spryskaj wodą, przykryj ręcznikiem i ostudź. Zapach jest po prostu wspaniały!
Krok 29:
Miłej herbaty!
każdy powinien spróbować tych pasztecików! Nie odmawiaj sobie i swojej rodzinie tej przyjemności!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt pitny "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Porzeczka czerwona - 39 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g