skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić zieloną fasolkę w piekarniku? Przygotuj jedzenie. Zielona fasolka szparagowa jest odpowiednia zarówno świeża, jak i mrożona. Wzięłam świeżą. Nadal potrzebujesz oliwy z oliwek lub innej, którą wolisz. Z przyprawy wziąłem chmiel-suneli. Możesz wybrać inną przyprawę według własnych upodobań.
Krok 2:
Dokładnie spłucz fasolę pod bieżącą wodą, a następnie dobrze osusz. Jeśli używasz mrożonej fasoli, rozmroź ją trochę, nie możesz jej całkowicie.
Krok 3:
Przytnij końcówki fasoli po obu stronach. I pokrój go na kawałki o dowolnej długości, które lubisz najbardziej. Mam kawałki 10 cm.
Krok 4:
Weź Ognioodporne naczynie do pieczenia w piekarniku, połóż pergamin na dnie formy. Następnie połóż na nim fasolę, polej olejem, dodaj sól i dodaj przyprawę. Wszystko dobrze wymieszaj. Włóż fasolę do nagrzanego piekarnika w temperaturze 180 stopni.
Krok 5:
Po 10 minutach wymieszaj fasolę, od dołu powinna już się zrumienić, a od góry nie. Następnie po kolejnych 10 minutach sprawdź, czy fasola jest gotowa. Powinien się zrumienić, lekko zmięknąć, ale pozostać chrupiący. Połóż gotową fasolę na talerzu. Możesz posypać go skórką z cytryny na wierzchu. Lub wlej sok z cytryny do smaku. Podawaj fasolę do stołu. Smacznego!
wszyscy z pewnością słyszeli o niezaprzeczalnych zaletach zielonej fasoli. Zawiera masę pierwiastków śladowych, takich jak potas, wapń, fosfor, magnez, sód i żelazo malejąco. Te. potas w fasoli jest najbardziej, A żelazo jest bardzo małe. Ponadto kompozycja zawiera wiele witamin, a przede wszystkim witaminę C. Oznacza to, że stosowanie zielonej fasoli wzmocni twoją odporność i poprawi organizm. Przydatne jest stosowanie go dla osób, które chcą zmniejszyć swoją wagę, ponieważ zielona fasola ma dużo błonnika i łatwo przyswajalnego białka, dzięki czemu może łatwo zastąpić mięso. Fasola będzie również przydatna dla dzieci.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g