zielona fasola w piekarniku

zdrowe, dietetyczne, łatwe, pyszne! Fasolka szparagowa w piekarniku to szybkie w przygotowaniu, pożywne, ale nie ciężkie danie. Można go podawać samodzielnie lub jako dodatek do mięsa lub ryb.
AlenushkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 60 % 9 g
węglowodany 27 % 4 g
112 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić zieloną fasolkę w piekarniku? Przygotuj jedzenie. Zielona fasolka szparagowa jest odpowiednia zarówno świeża, jak i mrożona. Wzięłam świeżą. Nadal potrzebujesz oliwy z oliwek lub innej, którą wolisz. Z przyprawy wziąłem chmiel-suneli. Możesz wybrać inną przyprawę według własnych upodobań.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dokładnie spłucz fasolę pod bieżącą wodą, a następnie dobrze osusz. Jeśli używasz mrożonej fasoli, rozmroź ją trochę, nie możesz jej całkowicie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przytnij końcówki fasoli po obu stronach. I pokrój go na kawałki o dowolnej długości, które lubisz najbardziej. Mam kawałki 10 cm.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź Ognioodporne naczynie do pieczenia w piekarniku, połóż pergamin na dnie formy. Następnie połóż na nim fasolę, polej olejem, dodaj sól i dodaj przyprawę. Wszystko dobrze wymieszaj. Włóż fasolę do nagrzanego piekarnika w temperaturze 180 stopni.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po 10 minutach wymieszaj fasolę, od dołu powinna już się zrumienić, a od góry nie. Następnie po kolejnych 10 minutach sprawdź, czy fasola jest gotowa. Powinien się zrumienić, lekko zmięknąć, ale pozostać chrupiący. Połóż gotową fasolę na talerzu. Możesz posypać go skórką z cytryny na wierzchu. Lub wlej sok z cytryny do smaku. Podawaj fasolę do stołu. Smacznego!

wszyscy z pewnością słyszeli o niezaprzeczalnych zaletach zielonej fasoli. Zawiera masę pierwiastków śladowych, takich jak potas, wapń, fosfor, magnez, sód i żelazo malejąco. Te. potas w fasoli jest najbardziej, A żelazo jest bardzo małe. Ponadto kompozycja zawiera wiele witamin, a przede wszystkim witaminę C. Oznacza to, że stosowanie zielonej fasoli wzmocni twoją odporność i poprawi organizm. Przydatne jest stosowanie go dla osób, które chcą zmniejszyć swoją wagę, ponieważ zielona fasola ma dużo błonnika i łatwo przyswajalnego białka, dzięki czemu może łatwo zastąpić mięso. Fasola będzie również przydatna dla dzieci.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g

Podobne przepisy