barwena w piekarniku w folii

Łatwe przygotowanie pieczonej barweny. Barwena to ryba morska bogata w mikroelementy i minerały, których potrzebuje każdy człowiek. Ma mało kości, więc jest odpowiedni dla dzieci, a ryba jest naprawdę smaczna i zdrowa. Gotowanie w piekarniku to przyjemność-szybko, prosto i bardzo apetycznie.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis Tygodnia 25 lutego-3 marca

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 78 % 18 g
tłuszcze 22 % 5 g
węglowodany 0 % 0 g
145 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić barwena w folii w piekarniku? Przygotuj wskazane składniki. Ryby oczywiście brać tylko świeże. Mam duży, na kilogram, ale możesz wziąć dwa mniejsze. Z cytryny wystarczy kilka plasterków. Zioła można przyjmować na sucho (zestaw) lub w razie potrzeby świeże. Mam bazylię, tymianek, koperek, pietruszkę. Masło według uznania.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj rybę pod bieżącą wodą, osusz. Wytnij, usuwając wnętrze (koniecznie czarną folię), odetnij płetwy i ogon. W razie potrzeby odetnij głowę. Jeśli planujesz służyć na świątecznym stole, lepiej zostawić głowę i ogon. Przykryj formę piekarnika folią, posmaruj olejem roślinnym, połóż na niej rybę. Sól i pieprz barwena ze wszystkich stron i wewnątrz.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umyj cytrynę, pokrój. Włóż plasterki cytryny do ryby. Skrop samą rybę sokiem z cytryny, ten krok można pozostawić na samym końcu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umyj i rozerwij zioła rękami. Połóż część wewnątrz ryby, połóż część na wierzchu. Jeśli suche zioła, posyp je rybą również wewnątrz i na zewnątrz. Ogólnie rzecz biorąc, możesz wziąć dowolne zioła, możesz je całkowicie odrzucić, dodając na przykład czosnek.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ułóż kawałki masła na wierzchu ryby. Wykonaj nacięcia na rybie, aby była namoczona i smaczniejsza.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przykryj przygotowaną rybę folią. Jeśli masz czas, możesz zostawić barwena do marynowania. Następnie umieść rybę w rozgrzanym do 180 gr. piekarnik do 30-40 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Lepiej podawaj natychmiast gotową rybę, gorącą. Do dekoracji możesz zaoferować świeże warzywa, ryż, ziemniaki.

gotowanie ryb w piekarniku jest zawsze korzystne zarówno dla gospodarstw domowych, jak i gospodyń domowych. Mniej czasu spędza się, a wynik jest smaczny i niskokaloryczny. Plus do tego zawsze można dodać różnorodność rozwiązań-więc ta sama ryba może być gotowana z różnymi dodatkami. Dlatego tak smaczną rybę należy przyjmować tak często, jak to możliwe.

jak prawidłowo gotować w folii? Odpowiedź na to pytanie, a także przydatne wskazówki i hacki życiowe do gotowania różnych potraw, przeczytaj artykuł folia aluminiowa - pomocnik w kuchni i życiu codziennym

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Barwena gotowana - 115   kcal/100g
  • Barwena świeża - 124   kcal/100g
  • Włoska mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy