skrzydełka Buffalo w piekarniku

popularna przekąska do piwa w USA jest teraz w Twoim domu! Gotuj słynne skrzydełka Buffalo w piekarniku, bo to takie proste! Minimalny zestaw najprostszych produktów i prosta technologia gotowania-wszystko to sprawi, że przepis będzie jednym z najbardziej udanych w domowej książce kucharskiej!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 16 g
tłuszcze 42 % 15 g
węglowodany 14 % 5 g
214 kcal
IG: 40 / 0 / 60

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić skrzydła Buffalo? Przygotuj niezbędne składniki. Oczyść skrzydła, dobrze spłucz i osusz ręcznikami papierowymi.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój skrzydła na 3 części wzdłuż stawu, odłóż końcówki (możesz zostawić je na bulionie).

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pozostałe części wykorzystamy w tym przepisie. Przenieś mięso do dużej miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Sól.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pieprz.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj przyprawy do smaku-wziąłem paprykę i mieszankę papryki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przełóż czosnek przez prasę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej trochę oleju roślinnego.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    I wszystko dobrze wymieszaj, aby całe mięso było równomiernie pokryte aromatyczną marynatą.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Przenieś skrzydła na blachę do pieczenia nasmarowaną olejem roślinnym, w odległości od siebie. Blachę do pieczenia można dodatkowo przykryć pergaminem lub folią. Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 30-40 minut. Określ dokładny czas za pomocą piekarnika.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Gdy tylko zobaczysz, że skrzydła są już zrumienione i prawie gotowe, zacznij przygotowywać charakterystyczny SOS "Buffalo". Aby to zrobić, rozpuść masło na kuchence w kadzi lub rondlu.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dodaj brązowy cukier do masła. Chochla powinna stać na kuchence na małym ogniu, gdy to wszystko robisz. Przygotuj wszystkie produkty z wyprzedzeniem na sos, aby nie tracić czasu na ich przygotowanie, ale natychmiast dodać.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Mieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Dodaj koncentrat pomidorowy lub dobry keczup do sosu, wymieszaj.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Dodaj sos chili, co najmniej 1 łyżkę stołową i posmakuj. Jeśli nie ma sosu chili, możesz zrobić z jednym keczupem lub koncentratem pomidorowym i dodać czerwoną ostrą paprykę do smaku.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Dodaj trochę czarnego mielonego pieprzu, wymieszaj.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Przełóż czosnek przez prasę.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Wymieszaj sos, podgrzej go prawie do wrzenia, ale nie gotuj, bo może się rozwarstwić.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Wyjmij z piekarnika zrumienione skrzydełka.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Przenieś skrzydełka do sosu i wymieszaj, pozwól im moczyć się przez 3-5 minut.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Klasycznie podawaj skrzydełka Buffalo do piwa z selerem szypułkowym, marchewką i sosem serowym. Smacznego!

ten przepis przyszedł do nas z Ameryki, kiedy Teresa Belissimo, właścicielka małego baru w Buffalo Township, wpadła na pomysł smażenia skrzydełek z kurczaka w głębokim tłuszczu i serwowania w sosie pieprzowo-śmietanowym. Ale szczerze mówiąc, w oryginalnej wersji danie jest bardzo kaloryczne i postanowiłem je nieco poprawić z punktu widzenia zdrowego odżywiania, bardzo smaczne są skrzydła!!!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal / 100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Skrzydełka z kurczaka - 186   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Brązowy cukier - 394   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal / 100g
  • Sos chili - 98   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy