skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby ugotować grzbiety kurczaka w piekarniku, weź te same grzbiety, cebulę, sos sojowy, sok pomidorowy lub starty świeży pomidor, sól i trochę oleju.
Krok 2:
Dobrze spłucz Plecy, osusz ręcznikiem kuchennym. Dodaj sos sojowy, sól, zalej sokiem, dobrze wymieszaj. Dodaj trochę oleju - nada złoty kolor.
Krok 3:
Dodaj drobno posiekaną cebulę do marynaty. Pozostaw do marynowania na pół godziny.
Krok 4:
Włóż plecy do naczynia do pieczenia i włóż do nagrzanego do 220 stopni i smaż do pożądanego stopnia zrumienienia.
Krok 5:
Uwielbiam smażyć plecy, aż będą chrupiące, więc pieczę przez około godzinę, odsączając roztopiony tłuszcz.
Krok 6:
Gotowe grzbiety kurczaka można podawać z przystawką lub po prostu gryźć podczas oglądania telewizji, podawać do piwa.
grzbiety kurczaka w piekarniku to danie dla amatorów.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g