gulasz warzywny z mięsem mielonym w piekarniku

pyszny gulasz warzywny z mielonym mięsem spodoba się wszystkim. Gulasz warzywny z mięsem mielonym w piekarniku to ciekawe i smaczne danie. Można go przygotować na obiad lub kolację, a ponadto można podać gotowane ziemniaki - w tym przypadku jest to całkiem odpowiednie. Konsystencja potrawy jest taka, że można ją uznać za gęsty sos mięsny z warzywami. Podczas serwowania udekoruj gulasz drobno posiekanym świeżym koperkiem, natką pietruszki, szczypiorkiem.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 7 g
tłuszcze 48 % 15 g
węglowodany 29 % 9 g
196 kcal
IG: 22 / 0 / 78

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić gulasz warzywny z mięsem mielonym w piekarniku? Przygotuj niezbędne składniki: mięso mielone( moje domowe - z wieprzowiny i wołowiny), cebula, czosnek, czerwona papryka (lub cokolwiek to jest), świeży pomidor, czerwona fasola w nadzieniu pomidorowym, sól, mielona papryka, nasiona kminku. Aby zakończyć danie, możesz wziąć twardy ser do woli (mój jest szwajcarski).

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Na oleju słonecznikowym podsmaż cebulę pokrojoną w średnią kostkę, aż będzie przezroczysta.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj mielone mięso do cebuli. Podczas pieczenia rozbij go drewnianą szpatułką, smaż szybko ze wszystkich stron przez 3 minuty. To wystarczy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój paprykę w kostkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój pomidora w podobną drobną kostkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj łyżkę sosu pomidorowego ze słoika fasoli do mielonego smażonego z cebulą, wymieszaj. To tylko dla większej elastyczności, niekoniecznie. Dodaj zmieloną paprykę, nasiona kminku lub inną przyprawę według własnego gustu, sól.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    W ceramicznym lub innym naczyniu do pieczenia ułóż pierwszą warstwę mielonego mięsa smażonego z cebulą.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    W następnej warstwie ułóż posiekaną paprykę i świeży pomidor.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj fasolę w puszkach (fasola może być również Dowolna, co najważniejsze-gotowa, gotowana tj.). Jeśli używasz fasoli bez nadzienia pomidorowego, dodatkowo weź koncentrat pomidorowy, sos pomidorowy lub sok. Nie powinno być dużo płynu.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Włóż naszą zapiekankę-gulasz fasolowy z warzywami i mielonym mięsem do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut. Formę wstępnie przykryć folią.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Po pół godzinie otwórz folię, dodaj twardy ser starty na powierzchni gulaszu warzywnego z mięsem mielonym i fasolą. Włóż z powrotem do piekarnika, teraz włącz grill lub konwekcję.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Gdy ser się rozpuści danie jest gotowe.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Podawaj gulasz warzywny z mięsem mielonym i fasolą ze świeżymi ziołami. Możesz użyć gotowanych lub smażonych ziemniaków jako dodatkowego przystawki.

gulasz warzywny z mięsem mielonym w piekarniku to smaczne i satysfakcjonujące danie, którego odmian jest wiele.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g

Podobne przepisy