skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić gulasz warzywny z mięsem mielonym w piekarniku? Przygotuj niezbędne składniki: mięso mielone( moje domowe - z wieprzowiny i wołowiny), cebula, czosnek, czerwona papryka (lub cokolwiek to jest), świeży pomidor, czerwona fasola w nadzieniu pomidorowym, sól, mielona papryka, nasiona kminku. Aby zakończyć danie, możesz wziąć twardy ser do woli (mój jest szwajcarski).
Krok 2:
Na oleju słonecznikowym podsmaż cebulę pokrojoną w średnią kostkę, aż będzie przezroczysta.
Krok 3:
Dodaj mielone mięso do cebuli. Podczas pieczenia rozbij go drewnianą szpatułką, smaż szybko ze wszystkich stron przez 3 minuty. To wystarczy.
Krok 4:
Pokrój paprykę w kostkę.
Krok 5:
Pokrój pomidora w podobną drobną kostkę.
Krok 6:
Dodaj łyżkę sosu pomidorowego ze słoika fasoli do mielonego smażonego z cebulą, wymieszaj. To tylko dla większej elastyczności, niekoniecznie. Dodaj zmieloną paprykę, nasiona kminku lub inną przyprawę według własnego gustu, sól.
Krok 7:
W ceramicznym lub innym naczyniu do pieczenia ułóż pierwszą warstwę mielonego mięsa smażonego z cebulą.
Krok 8:
W następnej warstwie ułóż posiekaną paprykę i świeży pomidor.
Krok 9:
Dodaj fasolę w puszkach (fasola może być również Dowolna, co najważniejsze-gotowa, gotowana tj.). Jeśli używasz fasoli bez nadzienia pomidorowego, dodatkowo weź koncentrat pomidorowy, sos pomidorowy lub sok. Nie powinno być dużo płynu.
Krok 10:
Włóż naszą zapiekankę-gulasz fasolowy z warzywami i mielonym mięsem do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut. Formę wstępnie przykryć folią.
Krok 11:
Po pół godzinie otwórz folię, dodaj twardy ser starty na powierzchni gulaszu warzywnego z mięsem mielonym i fasolą. Włóż z powrotem do piekarnika, teraz włącz grill lub konwekcję.
Krok 12:
Gdy ser się rozpuści danie jest gotowe.
Krok 13:
Podawaj gulasz warzywny z mięsem mielonym i fasolą ze świeżymi ziołami. Możesz użyć gotowanych lub smażonych ziemniaków jako dodatkowego przystawki.
gulasz warzywny z mięsem mielonym w piekarniku to smaczne i satysfakcjonujące danie, którego odmian jest wiele.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g