bułeczki z mięsem mielonym w piekarniku

na świątecznym i swobodnym stole-przekąska lub przekąska! Bułeczki z mięsem mielonym gotowane w piekarniku to uniwersalne danie na każdą okazję. Przepis jest jasny i niedrogi, Proces jest prosty i szybki. Specjalne umiejętności kulinarne nie są wymagane. Ty i twoi bliscy będziecie zadowoleni z rezultatu!
wiaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 9 g
tłuszcze 28 % 10 g
węglowodany 47 % 17 g
193 kcal
IG: 19 / 0 / 81

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić bułeczki z mięsem mielonym w piekarniku? Przygotuj niezbędne składniki. Mięso mielone, jeśli to konieczne, rozmrozić wcześniej na dolnej półce lodówki. Użyłam mieszanej wieprzowiny i wołowiny, ale każde mięso mielone, takie jak wieprzowina, wołowina lub kurczak, będzie działać. Bajgle lub suszenie muszą być niesłodzone, najlepiej małe.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włóż bajgle do głębokiego pojemnika i napełnij ciepłym mlekiem, ale nie gorącym, w przeciwnym razie suszenie może zamienić się w owsiankę. Pozostaw je na około 10-15 minut (czas zależy od wielkości i grubości produktów). Bajgle powinny stać się bardziej miękkie. Ważne jest, aby upewnić się, że zachowują swój kształt i nie pełzają. Od czasu do czasu obracaj bajgle, aby namoczyć je jednakowo ze wszystkich stron. Następnie połóż je na ręcznikach papierowych, aby szkło całe nadmiar mleka.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gdy suszenie jest namoczone, przygotuj nadzienie. Obierz średniej wielkości cebulę, spłucz zimną wodą i zetrzyj na drobnej tarce. Jeśli chcesz, cebulę można pokroić nożem tak drobno, jak to możliwe. Wyślij posiekaną cebulę do mielonego mięsa.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wbij jedno jajko kurze do mielonego mięsa. Sól i pieprz do smaku. Dobrze wymieszaj mięso mielone, aż będzie gładkie łyżką lub ręką.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Twardy ser zetrzyj na grubej lub średniej wielkości tarce. Weź dowolny ser, najważniejsze jest to, że jest smaczny i dobrze się topi podczas pieczenia.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Blachę do pieczenia przykryłam silikonową matą do pieczenia. Jeśli nie masz takiej maty, możesz po prostu nasmarować blachę do pieczenia rafinowanym olejem roślinnym. Ułóż bułeczki w pewnej odległości od siebie. Połóż mięso mielone na środku około łyżeczki. Na wierzch rozdrobniony ser. Wyślij blachę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 25 do 30 minut, aż nadzienie się upiecze.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Określ dokładny czas za pomocą piekarnika. Gotowe ciepłe nadziewane bułeczki można ułożyć na talerzu z sałatką liściastą, udekorować liśćmi pietruszki lub bazylią. Podawaj ze świeżymi warzywami, ziołami, adjika, sosami.

aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

do tego przepisu wystarczy każda forma odporna na ciepło. Jeśli używasz formy silikonowej, nie musisz smarować jej masłem lub margaryną. Ale lepiej jest lekko nasmarować metalowe, ceramiczne lub szklane naczynia olejem roślinnym, aby wypieki się nie przypaliły.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Suszenie proste - 341   kcal/100g
  • Mielona wieprzowina wołowina - 236   kcal/100g

Podobne przepisy