skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sandacza z warzywami w piekarniku? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Do gotowania użyj filetów z sandacza. Wyjmij rybę z zamrażarki i pozostaw w temperaturze pokojowej do rozmrożenia. Użyj ręczników papierowych, aby namoczyć nadmiar wilgoci z ryby.
Krok 2:
Pokrój rybę na porcje. Rozgrzej patelnię, aż będzie gorąca i wlej trochę oleju roślinnego. Smaż kawałki ryby z obu stron na dużym ogniu. Do smaku posyp solą i przyprawami do ryb. Nie musisz smażyć, aż będzie gotowy.
Krok 3:
Każda żaroodporna forma nadaje się do pieczenia. Włóż smażoną rybę do przygotowanej formy. Nie jest konieczne smarowanie formy olejem, ponieważ smażona ryba jest już w oleju.
Krok 4:
Obierz cebulę i marchewkę i spłucz. Zetrzyj marchewki na grubej tarce i posiekaj cebulę. Smaż warzywa na małym ogniu przez 1-2 minuty.
Krok 5:
Pokrój pomidory i paprykę na małe kawałki.
Krok 6:
Na patelnię dodaj paprykę z pomidorami i wymieszaj. Smaż wszystko razem przez kolejne 2-3 minuty. Lekko posolić warzywa.
Krok 7:
Ułóż przygotowane smażenie warzyw w formie równej warstwy na powierzchni ryby. Umieść formę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 30 minut. Podczas pieczenia kieruj się piekarnikiem.
Krok 8:
Podczas pieczenia w formie pojawi się trochę soku. Warzywa na powierzchni trochę wyschną. Wyjmij gotowe danie z piekarnika i podawaj na gorąco. Smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Sandacz gotowany - 97 kcal/100g
- Sandacz - 89 kcal/100g
- Sandacz świeży - 84 kcal/100g
- Sandacz nadziewany - 144 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g