skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec stek z łososia w piekarniku w folii? Do tego przepisu nie potrzebujesz dużo jedzenia i wysiłku. Przygotuj wszystko, czego potrzebujesz na liście. Jeśli masz mrożoną rybę, wyjmij ją wcześniej z zamrażarki i pozostaw do całkowitego rozmrożenia w temperaturze pokojowej. Świetnie, jeśli masz świeżą rybę, okazuje się, że jest jeszcze bardziej soczysta niż ta, która została zamrożona.
Krok 2:
Opłucz steki pod bieżącą zimną wodą i dokładnie osusz papierowymi serwetkami. Marynujemy rybę, a zatem nadmiar wilgoci na niej jest bezużyteczny.
Krok 3:
Posyp steki solą, a także czerwonym i czarnym pieprzem, dodaj ulubione przyprawy do smaku. Do czerwonej ryby najczęściej używam mieszanki suchych ziół prowansalskich. Zawierają zioła takie jak tymianek, bazylia, majeranek, pietruszka i oregano. Pamiętaj, aby posypać rybę suchym rozmarynem, jeśli go masz. Wszystkie powyższe zioła są po prostu stworzone dla czerwonej ryby i po upieczeniu nadają jej niesamowity smak!
Krok 4:
Rozłóż arkusz folii. Ułóż stek z łososia w taki sposób, aby przyprawiona strona pozostała na dole. Posolić i doprawić drugą stronę ryby. Skrop stek sokiem ze świeżo wyciśniętej cytryny. Zrób to samo z drugim stekiem.
Krok 5:
Owinąć szczelnie folię, aby nie było szczelin i powstała koperta. Włóż koperty do żaroodpornej formy i pozostaw na 10-15 minut, w tym czasie łosoś jest dobrze marynowany. Podczas gdy ryba jest nasycona smakami, włącz piekarnik rozgrzać się. Wyślij formę do piekarnika, piecz przez 20 minut w 200 stopniach w trybie "góra-dół".
Krok 6:
Wyjmij łososia z piekarnika, pozwól stekom & quot; odpocząć" przez pięć minut, a dopiero potem otwórz folię.
Krok 7:
Ponownie skrop gotowe steki sokiem z cytryny, udekoruj ziołami i plasterkiem cytrusów.
Krok 8:
Możesz podawać w tej formie.
Krok 9:
Lub połóż rybę na talerzu i polej sokiem, który uformował się w folii podczas pieczenia.
Krok 10:
Oszałamiająco soczysta i aromatyczna ryba!
ryba ugotowana w ten sposób posłuży jako idealna kolacja, o ile przestrzegasz odpowiedniej diety lub diety.
smacznego!
o tym, jak rozmrażać mrożone ryby, przeczytaj w ten artykuł dotyczy prawidłowego rozmrażania żywności .
przeczytaj artykuł o tym, jak najlepiej używać folii do gotowania folia aluminiowa - pomocnik w kuchni i życiu codziennym . Zawiera wiele niezbędnych informacji, wskazówek i hacków życia.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Rozmaryn suchy - 131 kcal/100g
- Włoska mieszanka ziół - 259 kcal/100g