skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ciasto twarogowe z owocami? Przygotuj produkty według listy. Możesz wziąć dowolne owoce według własnego wyboru. Syrop jest odpowiedni dla każdego: cukru, jagód, owoców. Umyj jajka i osusz papierowymi serwetkami. Oddziel białka od żółtek. Ubij białka w puszystą pianę mikserem. Odłóż na bok naczynia z ubitymi białkami.
Krok 2:
Połącz surowe żółtka z cukrem i zetrzyj Biel. Możesz to zrobić po prostu trzepaczką lub, jeśli nie chcesz się stresować, mikserem lub blenderem. Rozpuść masło w dowolny sposób. Zetrzyj twaróg widelcem.
Krok 3:
Do ubitych żółtek dodaj ciepłe stopione masło i zmiażdżony twaróg. Wymieszać. Wlej mąkę do mieszanki twarogowej i dodaj sodę gaszoną octem. Mieszaj, aż będzie gładka. Pamiętaj, że mąka może zająć ci mniej lub więcej - skoncentruj się na konsystencji ciasta.
Krok 4:
Wmieszaj (ręcznie, bez ubijania, a mianowicie mieszając szpatułką lub trzepaczką) ubite białka do ciasta. Zrób to delikatnie, aby ciasto było puszyste dzięki puszystości ubitych białek.
Krok 5:
Umieść gotowe ciasto w wysmarowanym tłuszczem naczyniu do pieczenia (18-20 cm). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 do 50 minut. Skoncentruj się na swoim piekarniku. Sprawdź gotowość biszkoptu za pomocą szpikulca. Wyjmij gotowy biszkopt z formy. Ostudzić i pokroić na 3 ciasta.
Krok 6:
W przypadku kremu ubij blenderem ciężką śmietanę (o zawartości tłuszczu co najmniej 33%) z cukrem pudrem w puszystą śmietanę. Wmieszaj twarożek zmiażdżony przez drobne sito do śmietany. Weź wilgotny twaróg do kremu. Łatwo będzie ingerować w krem. Jeśli twaróg jest suchy, najpierw zetrzyj go odrobiną mleka lub śmietany.
Krok 7:
Gotowe ciasta nasączyć syropem zmieszanym z wodą lub alkoholem, posmarować kremem twarogowym. Połóż pokrojone owoce na każdym cieście. Mam ananasy w puszkach. A ciasta nasączono syropem z nich.
Krok 8:
Zmontuj w ten sposób całe ciasto i wstaw do lodówki, aby krem zestalił się, a ciasto dobrze namoczyło.
Krok 9:
Udekoruj gotowe ciasto według własnych upodobań. Możesz ozdobić kolorowym kremem z bitej śmietany, polać czekoladą i udekorować owocami lub po prostu posypać okruchami biszkoptu lub startą czekoladą. Wybierz sam!
bardzo smaczne i delikatne ciasto z twarogiem i owocami nadaje się na każdą uroczystość. W tym przepisie ananasy w puszkach doskonale smakują. Ale można je zastąpić brzoskwiniami, bananami lub truskawkami. A w śmietanie zamiast twarogu można użyć twarogu.
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
czy można zastąpić proszek do pieczenia sodą, jak dodać je poprawnie, aby pieczenie było bujne, jak uniknąć nieprzyjemnego smaku sody i więcej, przeczytaj artykuł " proszek do pieczenia czy soda oczyszczona - co jest lepsze?"
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal / 100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal / 100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal / 100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Śmietanka 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Syrop - 300 kcal/100g