ciasta francuskie bez drożdży w piekarniku

rumiane, apetyczne, na każdą okazję, zjedzone natychmiast! Ciasta z ciasta francuskiego bez drożdży są przygotowywane w prosty i szybki sposób. Okazuje się bardzo smaczny i satysfakcjonujący. Ciasto jest chrupiące na wierzchu, a nadzienie mięsne w środku jest soczyste. Takie małe placki można podawać jako gorącą przekąskę lub danie główne.
wiaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 9 g
tłuszcze 52 % 24 g
węglowodany 28 % 13 g
305 kcal
IG: 15 / 85 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić placki z ciasta francuskiego bez drożdży? Przygotuj wszystkie niezbędne składniki zgodnie z listą. Ciasto francuskie wyjąć z zamrażarki i rozmrozić zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Polecam użycie mięsa mielonego mieszanego(wieprzowina, wołowina i kurczak). Weź musztardę Dijon, nie pikantną.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz cebulę, spłucz zimną wodą. Pokrój tak małe, jak to możliwe. Jeśli nie lubisz cebuli, możesz pominąć ten krok i nie dodawać jej do mięsa mielonego.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj ser na grubej tarce. Użyj dowolnego twardego sera, najważniejsze jest to, że jest wysokiej jakości i dobrze się topi. Możesz go zastąpić mozzarellą bez smaku, suluguni lub serem Adyghe.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Do mięsa mielonego dodaj posiekaną cebulę, starty ser i musztardę. Musztardę można zastąpić majonezem (1 łyżka stołowa). Wlej łyżkę rafinowanego oleju z oliwek lub słonecznika.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Sól, pieprz do smaku i dobrze wymieszaj masę, aż będzie gładka. Nadzienie jest gotowe. Oprócz soli i pieprzu możesz dodać odpowiednie przyprawy do mięsa mielonego według własnego uznania, ale pamiętaj, aby sprawdzić, czy w ich składzie jest sól, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie mięsa.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Weź jedną warstwę rozmrożonego ciasta francuskiego i rozwałkuj ją trochę o grubości około 5 mm.użyj szklanki lub formy o średnicy około 6 cm, aby wyciąć koła.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na środku każdego koła ułóż nadzienie około 1 łyżeczki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Aby ciasta nie pękały podczas pieczenia, posmaruj brzegi kółek ciasta białkiem jajka, a następnie uformuj w tak małe placki. Podczas rzeźbienia upewnij się, że krawędzie ciasta są mocno połączone. Zrób kręcony szew, będzie piękniejszy i bardziej niezawodny.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wyłóż blachę do pieczenia wysokiej jakości pergaminem lub silikonową matą do pieczenia. Ułóż placki w pewnej odległości od siebie. Nasmaruj powierzchnię półfabrykatów żółtkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut, aż się zarumieni. Ponieważ piekarniki pieczą się inaczej dla każdego, czasy pieczenia mogą się różnić.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ciasta francuskie bez drożdży smakują lepiej z upałem, ale są również pyszne schłodzone. Jako dodatek do przekąsek możesz podać czosnek lub dowolny inny sos według własnego uznania, świeże warzywa, marynaty. Smacznego!

oprócz tego, co kupiłeś, możesz użyć własnego ciasta. Przepis na domowe ciasto francuskie do tego wypieku możesz wybrać w katalog .

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Musztarda Dijon - 143   kcal/100g

Podobne przepisy