udka z kaczki w piekarniku pieczone w rękawie z dodatkami

soczyste udka z pikantnym dodatkiem kapusty-smak! Jestem fanem kaczki. Istnieje wiele przepisów kulinarnych. Proponuję spróbować udka z kaczki z pikantnym dodatkiem kapusty. Wcześniej uważałem, że nie można mieszać świeżej i kiszonej kapusty, różnych czasów gotowania. Ugotowałem i nie żałowałem. Mąż, który nie je duszonej kapusty, poprosił o suplementy. Tepep prosi o przygotowanie takiej przystawki do innych potraw.
SkazkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 8 g
tłuszcze 59 % 19 g
węglowodany 16 % 5 g
221 kcal
IG: 80 / 0 / 20

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Kacze udka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, odcinamy nadmiar tłuszczu i wykonujemy skośne nacięcia na skórze bez wpływu na mięso

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W misce wymieszaj olej roślinny, musztardę, miód, sól, pieprz. Do tej marynaty wysyłamy udka, dobrze mieszamy i odstawiamy na 1 godzinę w temperaturze pokojowej. Wolę zostawić na noc w lodówce

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozłóż marynowane nogi w torbie do zapiekanek (worek należy ułożyć na blasze do pieczenia), dodaj trochę 1-2 łyżki wody, zawiąż torbę i wykonaj 2 nakłucia w górnej części torby, aby para mogła uciec. Wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 180 GR przez 30 minut. górna część torby, aby uzyskać smażoną skórkę

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gdy udko jest w piekarniku, przygotuj przystawkę. Pokrój białą kapustę. Wysyłamy kiszoną do durszlaka, aby stosował sok, jeśli kapusta jest bardzo kwaśna, należy ją umyć i wycisnąć. Cebulę kroimy w półpierścienie. Tłuszcz z kaczki kroimy na małe kawałki

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na skoworrdzie topimy tłuszcz z kaczki

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Usuń stopione kawałki tłuszczu, rozłóż przyprawy do dekoracji i smaż przez 1 minutę

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj cebulę, usmaż

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj 2 rodzaje kapusty, żurawinę i gotuj na wolnym ogniu, aż zmiękną pod pokrywką. Ważne jest, aby nie prześwietlać kapusty. Zdejmij pokrywkę i lekko usmaż kapustę. Lubię dodać trochę cukru podczas gotowania kapusty. Wydaje mi się, że smak kapusty staje się bogatszy.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gotowe udka, w torbie z wyciętym blatem, pozostawiamy w wyłączonym piekarniku z otwartymi drzwiami na 10 minut, aby mięso odpoczęło. Lubię wyłączyć piekarnik, wyjąć gotowe udka i przykryć je silikonową matą min na 15. Mięso odpocznie i będzie soczyste. Gotowe, spróbuj

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Żurawina - 26   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Jałowiec - 116   kcal/100g
  • Jagody jałowca - 116   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kapusta kiszona - 19   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Pieprz cayenne - 318   kcal/100g
  • Musztarda gotowa - 418   kcal/100g
  • Kacze udka - 405   kcal/100g
  • Udka z kaczki smażone - 266   kcal/100g

Podobne przepisy