Roladki z indyka w piekarniku z nadzieniem

szybkie, smaczne, apetyczne, wakacje każdego dnia! Roladki z indyka w piekarniku z nadzieniem na gorąco można podawać jako samodzielne danie, a na zimno jako przekąskę. Aby to zrobić, można je pokroić w porcje. Pasuje do nich każdy dodatek warzywny, zwłaszcza puree ziemniaczane.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 14 g
tłuszcze 48 % 15 g
węglowodany 6 % 2 g
252 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić nadziewane bułki z indyka w piekarniku? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Do bułek odpowiedni jest filet z indyka bez kości. Weź surowy wędzony boczek. Ser może być używany przez każdego według własnego gustu, najważniejsze jest to, że można go łatwo zetrzeć i dobrze się stopić.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój filet z indyka na 2 części i ubij każdą część młotkiem kuchennym. Mięso jest bardzo delikatne, więc podczas ubijania przykryj je folią spożywczą, aby nie rozerwało się na brzegach. Ubite mięso można posypać solą i przyprawami i pozostawić na kilka minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W tym czasie przygotuj nadzienie. Zetrzyj ser. Drobno posiekaj warzywa. Obierz czosnek i przepuść przez prasę. Połącz starty ser, zioła, czosnek i majonez. Wszystko wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Połóż nadzienie serowe na ubitym mięsie, lekko nie sięgając po brzegi.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zwiń nadziewanego indyka w bułkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na Zewnątrz owinąć przygotowane bułki boczkiem. Dzięki boczkowi bułki utrzymają swój kształt i nie rozwiną się podczas pieczenia. Każda żaroodporna forma nadaje się do pieczenia. Posmaruj go olejem i ułóż przygotowane bułki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Osobno wymieszaj śmietanę z solą i przyprawami.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Napełnij bułki śmietaną i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-45 minut. Podczas pieczenia kieruj się piekarnikiem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gotowe bułki będą miały apetyczny złoty kolor. Są nasączone śmietaną i przyprawami. Ułóż bułki na talerzach, uzupełnij dowolnym dodatkiem i podawaj na gorąco. Smacznego!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu. 

indyka można zastąpić kurczakiem lub dowolnym innym rodzajem mięsa. Pamiętaj jednak, że w tym przypadku czas gotowania i zawartość kalorii w naczyniu ulegną zmianie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Tusza z indyka bez skóry - 161   kcal/100g
  • Indyk II kategorii - 194   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy