dorsz z marchewką i cebulą w piekarniku
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy produkty.
Krok 2:
Drobno posiekaj cebulę i trzy marchewki na tarce.
Krok 3:
Pokrój dorsza na duże kawałki.
Krok 4:
Rozłóż je na blasze do pieczenia uprzednio nasmarowanej olejem roślinnym.Sól i pieprz.
Krok 5:
Następnie rozłóż cebulę.
Krok 6:
Posmaruj majonezem.
Krok 7:
Pierwsza warstwa majonezu 2 łyżki
Krok 8:
Rozłóż marchewki następną warstwą.
Krok 9:
I smarujemy również majonezem.
Krok 10:
Piec przez pierwsze 10-15 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 11:
Obniż temperaturę do 180 stopni i gotuj przez kolejne 20 minut.
Krok 12:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Dorsz wędzony na gorąco - 115 kcal/100g
- Dorsz smażony - 111 kcal/100g
- Dorsz pieczony - 90 kcal/100g
- Dorsz wędzony - 94 kcal/100g
- Dorsz gotowany - 78 kcal/100g
- Dorsz z grilla - 172 kcal/100g
- Dorsz świeży - 78 kcal/100g
- Dorsz solony - 98 kcal/100g
- Dorsz duszony - 101 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g