dorsz z marchewką i cebulą w piekarniku

niesamowicie pyszne danie dla całej rodziny-polizasz palce! To jest pyszne!!! Spróbuj koniecznie!
TeodoraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 56 % 10 g
tłuszcze 22 % 4 g
węglowodany 22 % 4 g
91 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj cebulę i trzy marchewki na tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój dorsza na duże kawałki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż je na blasze do pieczenia uprzednio nasmarowanej olejem roślinnym.Sól i pieprz.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie rozłóż cebulę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posmaruj majonezem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pierwsza warstwa majonezu 2 łyżki

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż marchewki następną warstwą.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    I smarujemy również majonezem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Piec przez pierwsze 10-15 minut w temperaturze 200 stopni.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Obniż temperaturę do 180 stopni i gotuj przez kolejne 20 minut.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Dorsz wędzony na gorąco - 115   kcal/100g
  • Dorsz smażony - 111   kcal/100g
  • Dorsz pieczony - 90   kcal/100g
  • Dorsz wędzony - 94   kcal/100g
  • Dorsz gotowany - 78   kcal/100g
  • Dorsz z grilla - 172   kcal/100g
  • Dorsz świeży - 78   kcal/100g
  • Dorsz solony - 98   kcal/100g
  • Dorsz duszony - 101   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy