skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty: ugotuj jajka, dobrze umyj kurczaka
Krok 2:
Zacznijmy uwalniać naszego kurczaka od kości - wszystko nie jest tak skomplikowane, jak się wydaje na pierwszy rzut oka. Musisz zacząć od tyłu, stopniowo oddzielając mięso od kości i przecinając stawy uda i skrzydła
Krok 3:
Wyjmujemy kość udową, jakby obracając mięso na niewłaściwą stronę, zostawiamy golenie
Krok 4:
Robimy to samo z drugą połową kurczaka
Krok 5:
Nadal delikatnie podważamy mięso w kierunku kości grzbietowych, zostawiamy filet z kurczaka na skórze i wyjmujemy kręgosłup grzbietowy
Krok 6:
W ten sposób kurczak odpoczywa w stanie relaksu)
Krok 7:
Sól, pieprz, dodaj ulubione przyprawy, ja posypałam trochę ziołami prowansalskimi i dodałam trochę oleju roślinnego. Zostawmy kurczaka na chwilę w spokoju do marynowania
Krok 8:
Na oleju roślinnym (można na maśle) smażyć cebulę na złoty kolor
Krok 9:
Dodaj kaszę gryczaną i jeszcze trochę usmaż wszystko razem
Krok 10:
Teraz gotujemy kaszę gryczaną, dodajemy 200 ml wody i gotujemy do miękkości
Krok 11:
Smażyć grzyby. Mam zamrożone borowiki z jesieni, ale możesz wziąć dowolne grzyby-pieczarki, boczniaki itp. Możesz nawet obejść się bez nich
Krok 12:
Zetrzyj ser na grubej tarce
Krok 13:
Przygotowujemy nadzienie-ser, kaszę gryczaną, grzyby mieszamy, dodajemy surowe jajko
Krok 14:
Oto rodzaj nadzienia, które dostałem. Ale istnieje wiele opcji, wszystko zależy od nastroju, wyobraźni i produktów w lodówce)
Krok 15:
Rozłóż połowę nadzienia, na wierzchu jajka na twardo
Krok 16:
Kolejna warstwa nadzienia
Krok 17:
Delikatnie zszyj, posmaruj odrobiną oleju roślinnego na wierzchu i włóż do nagrzanego piekarnika, aż będzie gotowy.
Krok 18:
Oto jakie piękno wyszło!!!
Krok 19:
I w przekroju
podobało nam się to danie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Zaskocz swoich gości, a na pewno poproszą o przepis, ponieważ jest bardzo smaczny! Spróbuj!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal / 100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal / 100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal / 100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal / 100g
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal / 100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal/100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g