skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec mintaja w śmietanie z serem w piekarniku? Aby rozpocząć, przygotuj składniki zgodnie z listą.
Krok 2:
Rozmrozić rybę, osuszyć serwetkami, wypatroszyć wnętrze, odciąć głowę (jeśli jest), ogon i płetwy.
Krok 3:
Opłucz mintaja pod bieżącą zimną wodą, pokrój na małe kawałki, osusz serwetką. Sól, pieprz i posmaruj olejem słonecznikowym.
Krok 4:
Wlej kilka łyżek oleju na dno naczynia do pieczenia i umieść warstwę cebuli pokrojonej w paski, kostki lub pierścienie.
Krok 5:
Połóż kawałki mintaja na cebuli.
Krok 6:
Połóż warstwę startej marchewki na wierzchu ryby.
Krok 7:
Obficie posmaruj powierzchnię kwaśną śmietaną, dodaj trochę soli, w razie potrzeby dodaj przyprawy.
Krok 8:
Posyp powierzchnię kwaśnej śmietany startym twardym serem.
Krok 9:
Włóż do piekarnika, podgrzej do 180 stopni i piecz pod przykryciem lub dokręcając folią przez 30 minut. Podawaj z dodatkiem lub tak na gorąco.
mintaj, śmietana, marchewka, cebula - okazuje się doskonałe danie pieczone w piekarniku.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
jak prawidłowo gotować w folii? Odpowiedź na to pytanie, a także przydatne wskazówki i hacki życiowe do gotowania różnych potraw, przeczytaj artykuł folia aluminiowa - pomocnik w kuchni i życiu codziennym .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mintaj gotowany - 79 kcal/100g
- Mintaj świeży - 72 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g