pieczone karasie w kefirze w piekarniku

pieczone w całości, pyszne, rumiane i aromatyczne! Karasi w kefirze w piekarniku według tego przepisu są bardzo soczyste. Na Zewnątrz mogą nie być tak piękne, ale ich smak jest niezrównany. Danie nadaje się do podania na lunch lub kolację, z dodatkiem lub bez.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 79 % 15 g
tłuszcze 11 % 2 g
węglowodany 11 % 2 g
78 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak upiec karaś w piekarniku w kefirze? Przygotuj produkty według listy. Możesz wziąć kefir o dowolnej zawartości tłuszczu, według własnego gustu, ale polecam jest grubszy. Weź świeżo wyciśnięty sok z cytryny. Mam każdą rybę o wadze około 500 gramów.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Oczyść rybę, wypatrosz, dokładnie umyj i osusz ręcznikami papierowymi.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Sól, pieprz lub posyp przyprawami. Możesz do tego użyć specjalnych suchych mieszanek do dań rybnych. Cebulę obrać, umyć, osuszyć i pokroić w grube półpierścienie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej trochę oleju roślinnego na dno blachy do pieczenia i połóż warstwę posiekanej cebuli.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na wierzch cebuli ułożyć karasia & quot; żołnierzem & quot;.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Obficie posmaruj rybę kefirem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. I piecz Karaś przez około 40 minut. Dokładny czas pieczenia zależy od wielkości ryby i funkcji piekarnika.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Karpie pieczone w kefirze podawaj natychmiast na gorąco, posypując je świeżymi posiekanymi ziołami.

pieczone karasie w kwaśnej śmietanie w piekarniku to powszechne danie, szczególnie w sezonie łowienia ryb Jeziorno-rzecznych. Możesz piec zarówno małe ryby, jak i duże okazy. W tym przepisie zastosowano półkilogramowe karasie. Lepiej też wziąć tłustą śmietanę. Karasie pieczone w śmietanie można podawać z dowolnym dodatkiem, lepiej ziemniaczanym i świeżymi ziołami.

nigdy nie rozmrażaj ryby do końca, jeśli musisz ją wyciąć! Najlepiej umieścić go na dolnej półce lodówki i doprowadzić do lekko rozmrożonego stanu. Wtedy wszelkie manipulacje, od krojenia na steki lub duże kawałki po filetowanie, zakończą się sukcesem. Całkowicie rozmrożona ryba podczas cięcia grozi przekształceniem się w bezkształtną masę.

W przypadku tego przepisu lepiej nie brać mrożonych, ale świeżych ryb, w przeciwnym razie gotowa ryba może być sucha.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Karaś gotowany - 102   kcal/100g
  • Karaś świeży - 87   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g

Podobne przepisy