pstrąg tęczowy w piekarniku z cytryną
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oczyść pstrąga tęczowego z łusek. Umyć.
Krok 2:
Wytnij wzdłuż. Uwolnij rybę od grzbietu i małych kości.
Krok 3:
Połóż rybę na blasze do pieczenia skórą do dołu.
Krok 4:
Skrop pstrąga sokiem z cytryny. Popieprzyć.
Krok 5:
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 9-10 minut.
Krok 6:
Pokrój rybę na porcje i podawaj z plasterkiem cytryny.
Krok 7:
Pstrąg tęczowy pieczony w piekarniku jest gotowy! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g