mintaj z majonezem marchewkowym i cebulą w piekarniku

mintaj w marynacie majonezowej-prosty, satysfakcjonujący, pyszny! Mintaj z majonezem i marchewką to proste i satysfakcjonujące danie, zwykle dodaje się do niego cebulę. Czasami marchewki są starte, czasami krojone w paski lub cienkie plasterki, jak w tym przypadku. Ta opcja jest lepsza, ponieważ marchewki można podawać jako dodatek do ryb, a ponadto wygląda bardzo pięknie. Oprócz serwowania możesz dodać świeże warzywa i zioła. Ryba jest soczysta i aromatyczna. Smacznego!
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 74 % 14 g
tłuszcze 21 % 4 g
węglowodany 5 % 1 g
95 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj prosty zestaw potraw: świeży mintaj, cebulę, marchewkę, majonez i trochę oleju słonecznikowego.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Mintaj oczyść, wypatrosz, Przytnij ogon i płetwy. Pokrój rybę na porcje.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Sól, pieprz rybę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj majonez i dobrze wymieszaj, wetrzyj marynatę w rybę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Nasmaruj dno naczynia do pieczenia olejem słonecznikowym, połóż cienkie plasterki marchwi. Połóż na nich rybę wraz z marynatą majonezową.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Umieść piec w piekarniku na pół godziny w 180 stopniach, zaciskając krawędzie folią. Pod koniec pieczenia folię można zdjąć, a rybę posypać startym serem. I znowu trochę upiec.

mintaj z majonezem i marchewką to popularne danie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Mintaj gotowany - 79   kcal/100g
  • Mintaj świeży - 72   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal / 100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal / 100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal / 100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy