roladki z kurczaka owinięte boczkiem w piekarniku

mięsne, serowe, soczyste, piękne, na przekąskę! Te zawinięte w boczek bułki z kurczaka w piekarniku są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu i wymagają minimalnej ilości składników. Z nich możesz zrobić satysfakcjonującą przekąskę na świąteczny stół - są nie tylko smaczne, ale także wyglądają spektakularnie.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 71 % 22 g
tłuszcze 29 % 9 g
węglowodany 0 % 0 g
217 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić bułki z boczkiem w piekarniku? Przygotuj wszystkie potrzebne składniki. Mam pierś z kurczaka. Ser zetrę już na grubej tarce. Możesz wziąć dowolny ser według własnego gustu. Mięso opłucz i osusz wcześniej.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój filet z kurczaka w długie, szerokie paski, jak pokazano na zdjęciu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokonaj każdy kawałek kurczaka z obu stron. Szerokość kawałka będzie równa długości rolki na końcu. Możesz pokonać specjalnym młotkiem lub tępą krawędzią ciężkiego noża. W drugim przypadku nie przesadzaj i nie siekaj mięsa. Kawałki powinny być umiarkowanie cienkie. Jeśli mięso będzie świecić, nie jest straszne.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Sól, pieprz mięso, możesz też po obu stronach.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posyp każdy kawałek kurczaka startym serem na wierzchu, wciskając ser w mięso palcami, aby nie spadł na bok.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zwiń każdy kawałek fileta z kurczaka w ciasną rolkę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Owiń każdą rolkę kurczaka cienkim plasterkiem boczku. Możesz przymocować je wykałaczką dla niezawodności, aby nie rozwinęły się podczas dalszego gotowania.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym, włóż do niego bułki. Rozgrzej piekarnik do 180°C. piecz naczynie przez około 20-25 minut. Określ dokładny czas za pomocą piekarnika, każdy będzie inny!

sera nie można zetrzeć, ale pokroić w małą kostkę lub jeden duży blok.

robiłem te bułki bardzo dawno temu-9, a nawet 10 lat temu, kiedy zacząłem poważnie interesować się gotowaniem i fotografią żywności. Te bułki wydawały mi się wtedy niewyobrażalnie skomplikowane. Cóż, wtedy byłem z nimi zmęczony. Teraz wszystko zajęło godzinę. Podawać z dodatkiem gotowanego ryżu lub ziemniaków.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kurczaka można zastąpić indykiem lub dowolnym innym rodzajem mięsa. Pamiętaj jednak, że w tym przypadku czas gotowania i zawartość kalorii w naczyniu ulegną zmianie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal / 100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal / 100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy