grzybowa julienne z pieczarek

niesamowita gorąca przekąska z pieczarek! Przygotowanie pieczarki julienne z pieczarek jest bardzo proste i nie wymaga dużych nakładów czasu. Rezultatem jest wspaniała porcja przekąsek, dzięki czemu julienne jest kandydatem do dań na świąteczny stół. Nie bez powodu julienne jest bardzo często obecna w menu bankietowym. To danie jest naprawdę tego warte!
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 6 g
tłuszcze 63 % 12 g
węglowodany 5 % 1 g
137 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby ugotować julienne grzybową, same grzyby, pieczarki, śmietana o średniej zawartości tłuszczu, twardy ser, olej roślinny, trochę soli i przypraw do smaku będą potrzebne bezpośrednio. Ponieważ ta wersja julienne jest przygotowywana bez użycia cebuli, możesz wziąć cudowną przyprawę, Analog smaku cebuli i czosnku, asafetida.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pieczarki dokładnie spłucz, odetnij uszkodzone miejsca i miejsca, z których Brud się nie zmywa. Pokrój grzyby na małe plasterki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na patelni rozgrzej olej roślinny. Możesz użyć masła, ale z warzywami gotowa przekąska będzie mniej kaloryczna i lekka. Włóż posiekane pieczarki do gorącego oleju, smaż je lekko, aż pojawi się mały rumiany kolor i prawie cały sok wyparuje, włóż dowolną ilość świeżych ziół.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj drobną sól, przyprawy do smażonych grzybów(zioła prowansalskie, czarny mielony pieprz i asafetida działają dobrze zamiast cebuli). Połóż śmietanę na grzybach, wymieszaj i podgrzej wszystko razem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż mieszankę śmietanowo-grzybową do porcjowanych foremek do pieczenia, wypełniając je prawie po brzegi, pozostawiając trochę miejsca na starty ser.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Twardy ser zetrzyj na drobnej tarce i ułóż dobrą obfitą warstwę na pieczarkach ze śmietaną.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż wypełnione Formy do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni, najlepiej aktywując górne ogrzewanie. Piecz julienne grzybowe przez około 10-15 minut. Starty ser roztopiony i lekko zrumieniony.

podawaj julienne z pieczarek na gorąco.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy