skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby ugotować julienne grzybową, same grzyby, pieczarki, śmietana o średniej zawartości tłuszczu, twardy ser, olej roślinny, trochę soli i przypraw do smaku będą potrzebne bezpośrednio. Ponieważ ta wersja julienne jest przygotowywana bez użycia cebuli, możesz wziąć cudowną przyprawę, Analog smaku cebuli i czosnku, asafetida.
Krok 2:
Pieczarki dokładnie spłucz, odetnij uszkodzone miejsca i miejsca, z których Brud się nie zmywa. Pokrój grzyby na małe plasterki.
Krok 3:
Na patelni rozgrzej olej roślinny. Możesz użyć masła, ale z warzywami gotowa przekąska będzie mniej kaloryczna i lekka. Włóż posiekane pieczarki do gorącego oleju, smaż je lekko, aż pojawi się mały rumiany kolor i prawie cały sok wyparuje, włóż dowolną ilość świeżych ziół.
Krok 4:
Dodaj drobną sól, przyprawy do smażonych grzybów(zioła prowansalskie, czarny mielony pieprz i asafetida działają dobrze zamiast cebuli). Połóż śmietanę na grzybach, wymieszaj i podgrzej wszystko razem.
Krok 5:
Włóż mieszankę śmietanowo-grzybową do porcjowanych foremek do pieczenia, wypełniając je prawie po brzegi, pozostawiając trochę miejsca na starty ser.
Krok 6:
Twardy ser zetrzyj na drobnej tarce i ułóż dobrą obfitą warstwę na pieczarkach ze śmietaną.
Krok 7:
Włóż wypełnione Formy do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni, najlepiej aktywując górne ogrzewanie. Piecz julienne grzybowe przez około 10-15 minut. Starty ser roztopiony i lekko zrumieniony.
podawaj julienne z pieczarek na gorąco.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g