bułki twarogowe z ciasta francuskiego

delikatne nadzienie twarogowe i chrupiące ciasto francuskie. Pyszne bułki twarogowe z ciasta francuskiego z rodzynkami można przygotować na śniadanie ukochanemu dziecku lub mężowi. Nie zajmie to dużo czasu. Ptysie z twarogiem nigdy się nie nudzą, ponieważ nadzienie dla nich można urozmaicić według własnego gustu!
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 10 g
tłuszcze 30 % 14 g
węglowodany 49 % 23 g
262 kcal
IG: 0 / 74 / 26

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Farsz. Aby przygotować nadzienie do bułek, potrzebujemy: 250 g twarogu; 50 g rodzynek; 40 g cukru; 1 jajko; 1 łyżeczka.Skórka z cytryny; wanilina na czubku noża.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rodzynki zalać wrzącą wodą i pozostawić na 5 minut. Następnie spuść wodę i osusz rodzynki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W misce połącz twaróg, jajko, cukier i wanilinę. Dokładnie wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj rodzynki i skórkę z cytryny do twarogu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ponownie wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ciasto na bułki potrzebuje ciasta francuskiego bez drożdży. Jeśli jednak takie ciasto nie jest dostępne, możesz wziąć Francuskie drożdże.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ciasto wstępnie rozmrozić i rozwałkować na prostokątną warstwę, ale niezbyt cienko

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż nadzienie na cieście i równomiernie rozprowadź na całej powierzchni, pozostawiając 2 cm wolnego na długiej krawędzi.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zwinąć ciasto.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ostrym nożem pokrój rolkę na kawałki o szerokości nie większej niż 4 cm.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Do dekoracji górnej części rolek potrzebujemy: 2 łyżki. l mleko; 1 łyżeczka. zmielone orzechy. Mam orzechy włoskie, ale możesz wziąć dowolne: orzechy laskowe, pekan, orzeszki ziemne.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ułóż powstałe bułki na blasze wyłożonej pergaminem, szwem w dół. Posmaruj powierzchnię rolek mlekiem. Posyp zmielonymi orzechami. Piec bułki w podgrzanym do 180°C przez około 30 minut, aż pojawi się złoty kolor.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Możesz podawać bułki natychmiast lub całkowicie schłodzone. Następnego dnia są nie mniej smaczne niż w dniu gotowania. Lepiej przechowywać bułki w szczelnie zamkniętej torbie. Smacznego!

kiedy niespodziewani goście pojawiają się na wyciągnięcie ręki i nie ma czasu na przygotowanie czegoś na herbatę, te mini bułki pomogą Ci. Okazuje się, że jest to nie tylko pyszny przysmak dla przyjaznego towarzystwa, ale także świetny powód, aby karmić swoje dzieci zdrowym twarogiem, które w zwykłej formie nie chcą jeść tego produktu mlecznego.
gotowe ciasto francuskie to prawdziwy ratunek w kuchni. W mojej zamrażarce zawsze jest kilka paczek tego produktu na wypadek, gdyby niespodziewanie przyszli goście lub jeśli chciałeś słodkiego wypieku. Tylko pół godziny – i możesz już pić herbatę z chrupiącym francuskim deserem.

najsmaczniejszy jest duet ciasta francuskiego i twarogu, do którego dodaje się lekką słodką nutę rodzynek. Rolka-przedmiotu obrabianego nie można pokroić na mniejsze kawałki, ale upiec w całości. I pokrój już tuż przed podaniem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g

Podobne przepisy