skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zrób ciasto drożdżowe. Przesiej mąkę do głębokiej miski. Dodaj sól, cukier, suche szybko działające drożdże i wlej oliwę z oliwek.
Krok 2:
Wlać ciepłą wodę i zagnieść ciasto. Zagniataj ciasto tak długo, jak to możliwe, aż się zmęczysz, aby mąka miała czas na podkreślenie glutenu. Najpierw wygodnie jest pracować łyżką, a następnie ugniatać rękami.
Krok 3:
Z ciasta uformuj kulkę, przykryj miskę ręcznikiem, aby ciasto oddychało i pozostaw w ciepłym miejscu na pół godziny, aby ciasto się dopasowało. Zawsze robię to: podgrzewam szklankę wody w kuchence mikrofalowej przez minutę. Wyjmuję go i zostawiam przykrytą miskę ciasta w kuchence mikrofalowej. Taki schemat nigdy mnie nie zawiódł.
Krok 4:
Tak wygląda moje ciasto po upływie czasu. Wzrosła objętość, pęcherzyki powietrza w środku są wyraźnie widoczne.
Krok 5:
Przygotuj nadzienie. Pokrój szynkę w cienkie paski. Zetrzyj ser na grubej tarce.
Krok 6:
Rozwałkuj ciasto w cienkie kółko na posypanej mąką powierzchni. Grubość podstawy na tym etapie nie powinna być większa niż trzy milimetry, jeśli lubisz pizzę na cienkim cieście. Od razu rozwałkowuję podstawę na blasze do pieczenia. Tak wygodnie będzie przenieść pizzę na blachę do pieczenia, aby nie rozsypać nadzienia.
Krok 7:
Rozłóż sos pomidorowy równomiernie na podstawie, cofając się od krawędzi o około pół centymetra.
Krok 8:
Posyp bazę trzecią startego sera i połóż szynkę na wierzchu.
Krok 9:
Rozłóż grzyby na szynce. Jeśli używane są świeże pieczarki, najpierw należy je umyć, a następnie posiekać w cienkie plasterki.
Krok 10:
Obierz cebulę i posiekaj bardzo cienkie półpierścienie. Jest to konieczne, aby cebula miała czas na gotowanie podczas pieczenia pizzy.
Krok 11:
Posyp pizzę pozostałym serem. Piec pizzę w piekarniku rozgrzanym do dwustu stopni przez dwadzieścia minut. W zależności od indywidualnych cech piekarników czas gotowania może się różnić. Ale powinieneś skupić się na serze. Powinien się stopić i zarumienić.
cała moja rodzina uwielbia pizzę na cieście drożdżowym. I, już Klasyczne, nadzienie z szynką i grzybami jest zawsze sukcesem. Grzyby można wybierać zarówno świeże, jak i mrożone. Szynka będzie potrzebna z najbardziej naturalnym składem.
podawaj pizzę z upałem i upałem. Pysznie będzie pić pizzę zimnym napojem gazowanym.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g