Pizza z szynką z pieczarkami i serem

uniwersalne ciasto i klasyczne nadzienie. Szczerze mówiąc, ciasto do pizzy według tego przepisu jest moim ulubionym. Jest gładki dzięki oliwie z oliwek. Praca z nim to przyjemność, a jego główną zaletą jest smak. Nadzienie do pizzy można gotować.
UnicornSteakAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 11 g
tłuszcze 34 % 14 g
węglowodany 39 % 16 g
233 kcal
IG: 6 / 18 / 76

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zrób ciasto drożdżowe. Przesiej mąkę do głębokiej miski. Dodaj sól, cukier, suche szybko działające drożdże i wlej oliwę z oliwek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlać ciepłą wodę i zagnieść ciasto. Zagniataj ciasto tak długo, jak to możliwe, aż się zmęczysz, aby mąka miała czas na podkreślenie glutenu. Najpierw wygodnie jest pracować łyżką, a następnie ugniatać rękami.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Z ciasta uformuj kulkę, przykryj miskę ręcznikiem, aby ciasto oddychało i pozostaw w ciepłym miejscu na pół godziny, aby ciasto się dopasowało. Zawsze robię to: podgrzewam szklankę wody w kuchence mikrofalowej przez minutę. Wyjmuję go i zostawiam przykrytą miskę ciasta w kuchence mikrofalowej. Taki schemat nigdy mnie nie zawiódł.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Tak wygląda moje ciasto po upływie czasu. Wzrosła objętość, pęcherzyki powietrza w środku są wyraźnie widoczne.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przygotuj nadzienie. Pokrój szynkę w cienkie paski. Zetrzyj ser na grubej tarce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozwałkuj ciasto w cienkie kółko na posypanej mąką powierzchni. Grubość podstawy na tym etapie nie powinna być większa niż trzy milimetry, jeśli lubisz pizzę na cienkim cieście. Od razu rozwałkowuję podstawę na blasze do pieczenia. Tak wygodnie będzie przenieść pizzę na blachę do pieczenia, aby nie rozsypać nadzienia.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż sos pomidorowy równomiernie na podstawie, cofając się od krawędzi o około pół centymetra.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Posyp bazę trzecią startego sera i połóż szynkę na wierzchu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż grzyby na szynce. Jeśli używane są świeże pieczarki, najpierw należy je umyć, a następnie posiekać w cienkie plasterki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Obierz cebulę i posiekaj bardzo cienkie półpierścienie. Jest to konieczne, aby cebula miała czas na gotowanie podczas pieczenia pizzy.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Posyp pizzę pozostałym serem. Piec pizzę w piekarniku rozgrzanym do dwustu stopni przez dwadzieścia minut. W zależności od indywidualnych cech piekarników czas gotowania może się różnić. Ale powinieneś skupić się na serze. Powinien się stopić i zarumienić.

cała moja rodzina uwielbia pizzę na cieście drożdżowym. I, już Klasyczne, nadzienie z szynką i grzybami jest zawsze sukcesem. Grzyby można wybierać zarówno świeże, jak i mrożone. Szynka będzie potrzebna z najbardziej naturalnym składem.
podawaj pizzę z upałem i upałem. Pysznie będzie pić pizzę zimnym napojem gazowanym.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy