skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec gruszki z serem Dor Blue lub Brie? Przygotuj składniki. Gruszki wybierz dojrzałe i soczyste, nie miękkie, ale też niezbyt twarde. Oprócz sera brie i sera z zieloną lub niebieską pleśnią można użyć zwykłego twardego sera, najlepiej pikantnego, a także mozzarelli, solanki lub pizzy. Możesz wziąć dowolne orzechy do posypania gotowego dania (można je zastąpić pokruszonymi ciasteczkami).
Krok 2:
Schłodzony ser (mam Brie) pokrój na 4 długie kostki. Wygodniej jest wyciąć ser z lodówki.
Krok 3:
Umyj gruszki, osusz i pokrój na pół.
Krok 4:
Delikatnie łyżeczką zeskrob nasiona i część miąższu na całej długości. Powinny być podłużne bruzdy.
Krok 5:
W każdej połowie gruszki połóż kawałek sera.
Krok 6:
Polej gruszki miodem. Jeśli masz kandyzowany lub gęsty miód, najpierw rozpuść go w łaźni wodnej. Tymianek umyć, osuszyć. Usuń liście z gałązek. Posyp gruszki liśćmi tymianku. Ułóż gruszki na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia. Piec naczynie przez około 15 minut w temperaturze 180°C.
Krok 7:
Gotowe gruszki posyp posiekanymi orzechami. Ciekawy smak okaże się z solonymi orzeszkami ziemnymi. Miałem posiekane orzeszki ziemne w karmelu. Ładnie wygląda i ładnie chrupie. Smacznego!
ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne ze skorupką - 564 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne bez łupin - 568 kcal/100g
- Orzeszki ziemne gotowane - 376 kcal/100g
- Orzeszki ziemne prażone ze skorupką - 582 kcal/100g
- Orzeszki ziemne prażone i solone - 585 kcal/100g
- Orzeszki ziemne orzechy - 568 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Ser pleśniowy - 353 kcal/100g
- Hermelin - 303 kcal/100g
- Gorgonzola - 330 kcal/100g