bochenek ślubny

czy wkrótce masz ślub? Wtedy ten przepis się przyda! Cóż za ślub bez bochenka! Pieczenie bochenka na wesele to dawna rosyjska tradycja. Symbolizuje szczęście, dobrobyt. Kobieta, która go piecze, powinna być szczęśliwa w życiu rodzinnym. Oferuję ci mój przepis na domowy Bochenek.
EsenijaAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis tygodnia 13-19 sierpnia

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 8 g
tłuszcze 6 % 3 g
węglowodany 78 % 40 g
224 kcal
IG: 0 / 3 / 98

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wlej wrzącą wodę do skondensowanego mleka, wymieszaj, skondensowane mleko powinno się rozpuścić.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlać jogurt, dodać cukier, jajka, sól, drożdże. Wszystko wymieszaj i dodaj mąkę.Przesiej mąkę i Dodaj części. Pod koniec partii 2 łyżki.l. Rast.olej,

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zagnieść ciasto.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż ciasto do worka celofanowego i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Takie ciasto będziemy mieli za 3 godziny. Dobrze się podniesie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zagnieść ciasto. Podzielmy mentalnie na 3 części i weź jedną część na biżuterię.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Robimy bułkę, kładziemy ją na arkuszu. Wytnij kawałek z pozostałej części. I robimy coś w rodzaju warkocza.I ten warkocz owija się wokół naszej bułki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Robimy też mały pierścień na górę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Z wąskich pasków robimy Kłos. Możesz zrobić to z uprzęży. Po prostu wykonujemy cięcia nożyczkami.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Udekoruj Bochenek. Naprawiłem całą biżuterię wykałaczkami. Odstawiamy teraz na 30 minut . Przykryty ręcznikiem. Nie smarujemy żółtkiem. Włącz piekarnik na 200gr, aby się rozgrzać.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Włóż do piekarnika na samym dole. Włącz górny dół. Pieczemy przez 20 minut w 200gr, następnie zmniejszamy do 170gr i pieczemy dalej.Gdy bochenek jest dobrze zrumieniony, przykryj go folią. I piec do końca. Na koniec przewietrz drewniany szpikulec. Jeśli to konieczne, przytrzymaj przez kolejne 5-10 minut.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    W przypadku syropu wymieszaj wodę i cukier. Gotujemy. I posmaruj nasz Bochenek pędzlem. Tak będzie lśnił. Usuwamy gotowy Bochenek . Powinien stać w nocy. Smacznego.

& nbsp; z tego ciasta można również zrobić otwarte ciasta. Ciasto, od razu powiem, maślane, ale okazuje się bez problemów. Bardzo smaczne, nie trudne do zrobienia. Okaże się nawet dla początkujących. Podawaj z herbatą, kawą, mlekiem!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny "Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy