skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby zrobić bułki z ciasta francuskiego z serem i kiełbasą, potrzebujesz prostego zestawu produktów. Zakupione gotowe ciasto francuskie, tarty ser, kiełbasa, cebula, pomidor, jajko i sezam.
Krok 2:
Cebulę obrać i opłukać w czystej wodzie, umyć pomidora. Pokrój cebulę i pomidora tak drobno, jak to możliwe, w kostkę lub kostki.
Krok 3:
Na patelnię dodaj 1 łyżkę oleju roślinnego (możesz użyć masła), podgrzej i podsmaż cebulę na złoty kolor.
Krok 4:
Wyślij pomidora, czosnek w proszku, szczyptę suchej bazylii i sól do cebuli. Jeśli pomidor jest sklepowy, a poza sezonem najprawdopodobniej bez smaku, możesz dodać szczyptę cukru do wszystkich składników. Na dużym ogniu, ciągle mieszając, gotuj, aż nadmiar płynu z pomidora wyparuje.
Krok 5:
Konsystencja sosu powinna wyglądać mniej więcej tak, jak na zdjęciu. Zdejmij patelnię z ognia i ostudź. W tym czasie zajmiemy się resztą produktów do rolek.
Krok 6:
Przygotuj kiełbasę. Możesz użyć absolutnie dowolnego smaku, dobrze gotowanego, częściowo wędzonego lub wędzonego. Od wyboru wędlin zmieni się smak gotowych bułek. Więc obierz kiełbasę i zetrzyj na grubej tarce.
Krok 7:
Rozłóż arkusz ciasta francuskiego na stole.
Krok 8:
Równomiernie rozprowadź SOS pomidorowo - cebulowy na powierzchni ciasta (możesz to zrobić za pomocą łyżki stołowej lub silikonowej szczotki).
Krok 9:
Rozłóż kiełbasę następną warstwą.
Krok 10:
Następna jest kolej na ser. W przepisie użyto zakupionego startego sera, jeśli masz ser w jednym kawałku, musisz go zetrzeć na grubej tarce, podobnie jak kiełbasę.
Krok 11:
Zwiń nadziewany arkusz ciasta w rolkę, jak na zdjęciu.
Krok 12:
Pokrój ostrym nożem na fragmenty o grubości nie większej niż dwa centymetry.
Krok 13:
Wstrząśnij jajkiem, aż będzie gładkie.
Krok 14:
Ułóż bułki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 15:
Posmaruj każdą bułkę jajkiem za pomocą silikonowej szczotki.
Krok 16:
Posyp sezamem na wierzchu. Wyślij bułki do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180-200 stopni w trybie "góra - dół" do miękkości. Czas gotowania i TRYB mogą się różnić w zależności od możliwości piekarnika. Powinieneś skupić się na pojawieniu się różowych boków i apetycznej chrupiącej skórki na górze.
niesamowicie smaczna przekąska, która błyskawicznie odlatuje ze stołu!
ulubiona uczta dla dzieci i dorosłych.
bułki na ciepło i na zimno są bardzo smaczne.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kiełbasa z tłuszczem - 436 kcal/100g
- Kiełbasa wieprzowa - 274 kcal/100g
- Kiełbasa cielęca - 316 kcal/100g
- Mięso suszone - 264 kcal/100g
- Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265 kcal/100g
- Mortadella - 345 kcal/100g
- Kiełbasa osobna - 232 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa cielęca - 343 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g