bułki z ciasta francuskiego z serem i kiełbasą

Oryginalne i pyszne wypieki, które można łatwo przygotować! Przepis jest szybki i prosty, ponieważ wykorzystuje gotowe zakupione ciasto. Bułki z ciasta francuskiego z serem i kiełbasą to idealna, obfita przekąska, którą można podać nawet na świątecznym stole!
PerłaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 11 g
tłuszcze 50 % 24 g
węglowodany 27 % 13 g
314 kcal
IG: 15 / 85 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby zrobić bułki z ciasta francuskiego z serem i kiełbasą, potrzebujesz prostego zestawu produktów. Zakupione gotowe ciasto francuskie, tarty ser, kiełbasa, cebula, pomidor, jajko i sezam.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Cebulę obrać i opłukać w czystej wodzie, umyć pomidora. Pokrój cebulę i pomidora tak drobno, jak to możliwe, w kostkę lub kostki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na patelnię dodaj 1 łyżkę oleju roślinnego (możesz użyć masła), podgrzej i podsmaż cebulę na złoty kolor.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wyślij pomidora, czosnek w proszku, szczyptę suchej bazylii i sól do cebuli. Jeśli pomidor jest sklepowy, a poza sezonem najprawdopodobniej bez smaku, możesz dodać szczyptę cukru do wszystkich składników. Na dużym ogniu, ciągle mieszając, gotuj, aż nadmiar płynu z pomidora wyparuje.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Konsystencja sosu powinna wyglądać mniej więcej tak, jak na zdjęciu. Zdejmij patelnię z ognia i ostudź. W tym czasie zajmiemy się resztą produktów do rolek.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przygotuj kiełbasę. Możesz użyć absolutnie dowolnego smaku, dobrze gotowanego, częściowo wędzonego lub wędzonego. Od wyboru wędlin zmieni się smak gotowych bułek. Więc obierz kiełbasę i zetrzyj na grubej tarce.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż arkusz ciasta francuskiego na stole.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Równomiernie rozprowadź SOS pomidorowo - cebulowy na powierzchni ciasta (możesz to zrobić za pomocą łyżki stołowej lub silikonowej szczotki).

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż kiełbasę następną warstwą.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następna jest kolej na ser. W przepisie użyto zakupionego startego sera, jeśli masz ser w jednym kawałku, musisz go zetrzeć na grubej tarce, podobnie jak kiełbasę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Zwiń nadziewany arkusz ciasta w rolkę, jak na zdjęciu.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Pokrój ostrym nożem na fragmenty o grubości nie większej niż dwa centymetry.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wstrząśnij jajkiem, aż będzie gładkie.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Ułóż bułki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Posmaruj każdą bułkę jajkiem za pomocą silikonowej szczotki.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Posyp sezamem na wierzchu. Wyślij bułki do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180-200 stopni w trybie "góra - dół" do miękkości. Czas gotowania i TRYB mogą się różnić w zależności od możliwości piekarnika. Powinieneś skupić się na pojawieniu się różowych boków i apetycznej chrupiącej skórki na górze.

niesamowicie smaczna przekąska, która błyskawicznie odlatuje ze stołu!

ulubiona uczta dla dzieci i dorosłych.
bułki na ciepło i na zimno są bardzo smaczne.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Kiełbasa z tłuszczem - 436   kcal/100g
  • Kiełbasa wieprzowa - 274   kcal/100g
  • Kiełbasa cielęca - 316   kcal/100g
  • Mięso suszone - 264   kcal/100g
  • Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265   kcal/100g
  • Mortadella - 345   kcal/100g
  • Kiełbasa osobna - 232   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa cielęca - 343   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Czosnek w proszku - 331   kcal/100g

Podobne przepisy