skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić rybę w cieście francuskim? Przygotuj jedzenie. Możesz użyć ciasta jako gotowego zakupionego lub wykonanego samodzielnie. Wstępnie rozmrozić, jeśli ciasto zostało zamrożone. Każda czerwona ryba jest odpowiednia-łosoś, pstrąg, Ket, różowy łosoś. Weź gotowy filet lub sam pokrój rybę.
Krok 2:
Umyj cebulę i cukinię, osusz i pokrój w cienkie plasterki. Zamiast cukinii możesz wziąć cukinię. Która cukinia będzie najlepsza? Wybierz młode owoce o delikatnej skórce. Nie trzeba ciąć bardzo cienkiej skóry. Jeśli używasz bardziej dojrzałej cukinii, odetnij grubą skórkę i wytnij środek z nasionami.
Krok 3:
Pokrój filety rybne na porcje, zdejmij skórę. Sól, pieprz, zalać sokiem z cytryny. Możesz także dodać ulubione przyprawy i przyprawy.
Krok 4:
Rozwałkuj ciasto na posypanym mąką stole do grubości około 5 mm, a następnie pokrój w prostokąty. Połóż nadzienie na połowie prostokąta: warstwę cebuli, kilka plasterków cukinii i kawałek ryby. Wytnij drugą połowę ciasta nożem jak na zdjęciu i przykryj nadzienie. Ściśnij krawędzie i uszczelnij je widelcem.
Krok 5:
Uformuj w ten sposób wszystkie puste miejsca. Połóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 minut.
Krok 6:
Ryba w cieście francuskim jest gotowa! Ciasto zarumieniło się i wyrosło, wygląda atrakcyjnie i apetycznie.
Krok 7:
Podawaj ryby w cieście francuskim ze świeżymi warzywami, sosami, ziołami. Smacznego!
jak prawidłowo pokroić całą rybę na filety? Usuń ogon, głowę i płetwy. Wzdłuż grzbietu przetnij tuszę do kręgosłupa. Odwróć na beczkę. Ostrym nożem odetnij mięso z kości grzbietowej. Odwróć tuszę i odetnij filet z drugiej strony. Oczyść wnętrze, usuwając czarny film, ponieważ jest gorzki i zepsuje smak. Spłucz i dobrze wysusz.
oprócz tego, co kupiłeś, możesz użyć własnego ciasta. Przepis na domowe ciasto francuskie do tego wypieku możesz wybrać w katalog .
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Cukinia - 16 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g