skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Jak zrobić sałatkę z grejpfruta z kurczakiem i awokado? Przygotuj składniki. Umyj i osusz sałatę korzeniową.
Krok 2:

Filet z kurczaka umyć i osuszyć. Posyp solą i pieprzem, posmaruj olejem roślinnym.
Krok 3:

Zawiń mięso w folię i piecz w piekarniku do miękkości.
Krok 4:

Schłodzić gotowego kurczaka i pokroić w cienkie plasterki.
Krok 5:

Obierz grejpfruta. Pokrój miąższ na segmenty. Zaoszczędź wyróżniony sok do tankowania.
Krok 6:

Cebulę obrać i pokroić w półpierścienie.
Krok 7:

Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i obierz. Pokrój miąższ na cienkie plasterki.
Krok 8:

Tankowanie.
Krok 9:

Połącz sok grejpfrutowy z oliwą z oliwek, miodem, musztardą, solą i pieprzem.
Krok 10:

Dokładnie wymieszaj.
Krok 11:

Na talerzu ułóż liście sałaty kornowej,
Krok 12:

Rozłóż na nim kawałki kurczaka, grejpfruta, awokado i czerwoną cebulę.
Krok 13:

Polej sałatkę dressingiem i podawaj.
jak prawidłowo gotować w folii? Odpowiedź na to pytanie, a także przydatne wskazówki i hacki życiowe do gotowania różnych potraw, przeczytaj artykuł folia aluminiowa - pomocnik w kuchni i życiu codziennym .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Grejpfrut - 29 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Sok grejpfrutowy - 36 kcal/100g
- Musztarda Dijon - 143 kcal/100g
- Sałatka Korn - 16 kcal/100g


