kurczak z dodatkami

świetne danie. który łączy kurczaka z ziemniakami! Czasami nie ma czasu na przygotowanie kilku potraw, ale musisz nakarmić rodzinę! W takich przypadkach ten przepis przychodzi na ratunek, gdy kurczak jest gotowany w piekarniku wraz z przystawką. Czas aktywnego gotowania jest bardzo krótki, a piekarnik wykona całą pracę. Okazuje się bardzo smaczny i apetyczny!
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 10 g
tłuszcze 42 % 14 g
węglowodany 27 % 9 g
195 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Najpierw marynuj kurczaka. Aby przygotować marynatę, połącz musztardę, śmietanę, sos sojowy, trochę oleju roślinnego, soli i przypraw. Wszystko dobrze wymieszaj.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Opłucz wszystkie części kurczaka i osusz ręcznikami papierowymi. Następnie marynuj w powstałym sosie, dobrze wymieszaj. Przykryj i pozostaw do marynowania na kilka godzin, możesz na noc.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podczas marynowania kurczaka obierz ziemniaki. Opłucz i osusz.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Polej ziemniaki olejem roślinnym, dodaj do nich trochę soli i przypraw. Wymieszaj wszystko równomiernie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przygotuj naczynie do pieczenia. Aby to zrobić, przykryj folią i posmaruj olejem roślinnym. Ułóż marynowanego kurczaka razem z ziemniakami. Umieść formę w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni na 1 godzinę. Ułóż gotowe danie w przygotowanych wcześniej talerzach i podawaj na gorąco. Smacznego!

niewiele osób nie lubi pieczonego kurczaka!Jeśli planujesz przygotować pyszny i niezapomniany rodzinny obiad lub kolację, proponuję rozważyć opcje gotowania mięsa z kurczaka.
istnieje ogromna różnorodność potraw z kurczaka. Jego mięso jest bardzo popularne na całym świecie, ze względu na to, że odnosi się do produktów dietetycznych. Ale do wielu z tych potraw trzeba wymyślić jakiś dodatek. I chcę zaproponować ugotowanie wszystkiego razem-kurczaka i przystawki w jednym naczyniu.
kurczak z dodatkiem tego przepisu okazuje się bardzo soczysty z apetyczną złotą skórką. Takie danie będzie doskonałą opcją na rodzinny obiad lub kolację. Smak i wygląd tego dania okazuje się bardzo elegancki i świąteczny. Warto spróbować! Ponadto pozostaje tylko przygotować sałatkę warzywną lub po prostu pokroić warzywa.
Gotuj z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy