skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Ciasto szybko się gotuje, więc natychmiast włącz piekarnik, aby podgrzać o 180 stopni.
Krok 2:
Dobrze spłucz rodzynki, oparz wrzącą wodą. Następnie połóż na serwetce i osusz ją wilgocią.
Krok 3:
Do miski, w której zagniatamy ciasto, wlej śmietanę (o dowolnej zawartości tłuszczu), dodaj jajka, cukier, wanilię. Dobrze wszystko wymieszaj.
Krok 4:
Proszek do pieczenia mieszamy z przesianą mąką i dodajemy do ciasta. Kontroluj ilość mąki-ciasto powinno być jak gęsta śmietana.
Krok 5:
Cóż, dodaj rodzynki.
Krok 6:
Wszystko dobrze wymieszaj. Ciasto ma konsystencję gęstej śmietany.
Krok 7:
Jeśli są papierowe wkładki, włóż je do formy i wlej 2/3 ciasta do każdej formy. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20-25 minut. Najlepiej sprawdzić gotowość na suchej belce. Nie piecz babeczek, aby nie były gumowe)))
Krok 8:
Oto ci przystojni okazali się)))
Krok 9:
Wzywamy wszystkich do stołu i jemy ciepłe babeczki z herbatą lub kawą) dzieci mogą z mlekiem-zarówno smaczne, jak i satysfakcjonujące i zdrowe)) Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g