skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Pokrój kurczaka
Krok 3:
Perchim
Krok 4:
Solim
Krok 5:
Dodaj paprykę lub inne przyprawy do smaku
Krok 6:
Dodaj sos sojowy
Krok 7:
Przełóż czosnek przez prasę lub trzy na drobnej tarce
Krok 8:
Kroimy ziemniaki
Krok 9:
Pokrój cebulę w cienkie półpierścienie
Krok 10:
Układamy warstwy w szklanym słoju: kurczak, ziemniaki, sól, pieprz, cebula i tak dalej. Warstwa wierzchnia-kurczak
Krok 11:
Aby słoik z pewnością nie pękł, połóż bawełniany ręcznik na dnie blachy do pieczenia
Krok 12:
Włóż słoik do zimnego piekarnika, a następnie gotuj przez 15 minut w 100 stopniach
Krok 13:
Podnieś temperaturę do 180 stopni i gotuj przez kolejną 1 godzinę i 45 minut. W tym czasie zdecydowanie nie zaleca się otwierania piekarnika. Po określonym czasie wyłącz piekarnik, odczekaj 15-20 minut. Otwieramy piekarnik i czekamy 5 minut, aż słoik trochę ostygnie
Krok 14:
To wszystko - niezwykłe danie jest gotowe. I żaden bank nie ucierpiał)
Krok 15:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g