skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić awokado z twarogiem w piekarniku? Bardzo proste i szybkie. Aby rozpocząć, przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Awokado jest dojrzałe, gęste, nie miękkie. Miękkie owoce mogą stracić kształt podczas pieczenia. Ser twarogowy weź kremowy bez dodatków. Ser twarogowy można zastąpić ricottą lub serem topionym.
Krok 2:
Awokado przekrój na pół i usuń pestkę. Jeśli awokado nie jest stabilne, możesz odciąć ich spód. Obieranie awokado nie jest konieczne. Na miąższu każdej połówki wykonaj płytkie nacięcia.
Krok 3:
Za pomocą pędzla posmaruj awokado słodko-kwaśnym sosem chili. Sos chili można zastąpić ostrym sosem pomidorowym. Jeśli chcesz słodką wersję tego dania, zastąp SOS płynnym miodem.
Krok 4:
Wypełnij połówki awokado twarogiem, tworząc pozory wcześniej usuniętej pestki.
Krok 5:
Posyp nadziewane twarogiem awokado resztkami sosu. Połówki awokado włożyć do naczynia do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na 10 minut. Dokładny czas zależy od wielkości i dojrzałości awokado. Miąższ stanie się bardziej miękki, ale owoce zachowają swój kształt.
Krok 6:
Przenieś gotową gorącą przekąskę na talerz, udekoruj miętą i podawaj. Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inny piekarnik. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
w zależności od wybranego sosu (słodko-kwaśny przepis lub miód) awokado można podawać jako obfite półsolone śniadanie lub słodki deser.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Awokado - 208 kcal/100g
- Sos chili - 98 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g