awokado z twarogiem

niezwykłe, pyszne, szybkie, proste i satysfakcjonujące śniadanie! Awokado z twarogiem gotuje się przez 20 minut-co czyni go prawie idealnym porannym daniem. Soczysty, lekko maślany miąższ pieczonego warzywa doskonale komponuje się z delikatnym serem. Możesz podać do niego dowolny sos, najlepiej pikantno-słodki.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 4 g
tłuszcze 63 % 19 g
węglowodany 23 % 7 g
205 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić awokado z twarogiem w piekarniku? Bardzo proste i szybkie. Aby rozpocząć, przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Awokado jest dojrzałe, gęste, nie miękkie. Miękkie owoce mogą stracić kształt podczas pieczenia. Ser twarogowy weź kremowy bez dodatków. Ser twarogowy można zastąpić ricottą lub serem topionym.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Awokado przekrój na pół i usuń pestkę. Jeśli awokado nie jest stabilne, możesz odciąć ich spód. Obieranie awokado nie jest konieczne. Na miąższu każdej połówki wykonaj płytkie nacięcia.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Za pomocą pędzla posmaruj awokado słodko-kwaśnym sosem chili. Sos chili można zastąpić ostrym sosem pomidorowym. Jeśli chcesz słodką wersję tego dania, zastąp SOS płynnym miodem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wypełnij połówki awokado twarogiem, tworząc pozory wcześniej usuniętej pestki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posyp nadziewane twarogiem awokado resztkami sosu. Połówki awokado włożyć do naczynia do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na 10 minut. Dokładny czas zależy od wielkości i dojrzałości awokado. Miąższ stanie się bardziej miękki, ale owoce zachowają swój kształt.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przenieś gotową gorącą przekąskę na talerz, udekoruj miętą i podawaj. Smacznego!

weź pod uwagę, że każdy ma inny piekarnik. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

w zależności od wybranego sosu (słodko-kwaśny przepis lub miód) awokado można podawać jako obfite półsolone śniadanie lub słodki deser.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Sos chili - 98   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g

Podobne przepisy