skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Rozmrozić rybę, wypatroszyć i pokroić na 3 cm kawałki.
Krok 2:

Panieruj rybę w mące i ułóż na plasterkach w rozgrzanym oleju. Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor.
Krok 3:

Obierz i pokrój marchewki na pół.
Krok 4:

Cebulę obrać i pokroić w półpierścienie.
Krok 5:

Na patelni z olejem podsmaż cebulę, aż stanie się przezroczysta.
Krok 6:

Odwróć rybę na drugą Stronę, gdy piecze się od dołu.
Krok 7:

Dodaj marchewki do cebuli i smaż, mieszając.
Krok 8:

Doprowadź warzywa do połowy. Dodaj do nich łyżkę mąki.
Krok 9:

Dodaj sól, pieprz, cukier i sok pomidorowy do warzyw. Doprowadź sos do wrzenia.
Krok 10:

Połóż połowę sosu na dnie rondla (który można włożyć do piekarnika).
Krok 11:

Połóż rybę na wierzchu, a pozostały sos na rybie. Umieść rybę w piekarniku nagrzanym do 150 stopni na 1 godzinę.
Krok 12:

I można podawać. Aby przygotować taką rybę na zimę, włóż sos i rybę do sterylnych słoików, przykryj pokrywkami i gotuj w piekarniku w temperaturze 150 stopni przez 1 godzinę (włóż tylko słoiki do wciąż zimnego piekarnika). Jak będzie gotowy-zwiń pokrywki.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g



