skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec bochenek nadziewany w piekarniku? Przygotuj jedzenie. Do przepisu nadaje się zarówno zwykły Bochenek, jak i mała bagietka, Bochenek, bułka lub ciabatta, jak moja. To samo dotyczy napełniania, weź wszystko, co jest — kiełbasy, grzyby, pomidory, cebula, pikle, oliwki, papryka.
Krok 2:
Natychmiast włącz rozgrzać piekarnik do 180°C. podczas napełniania nagrzeje się do odpowiedniej temperatury. Pokrój szynkę (lub inną kiełbasę) w kostkę.
Krok 3:
Umyj pomidora, osusz i pokrój w kostkę. Nie zmniejszaj zbytnio, niech kawałki będą duże. Pomidory wybierz soczyste, ale gęste. Miękkie owoce nie zachowują dobrze kształtu, podczas krojenia i gotowania rozprzestrzeniają się w bezkształtną masę i psują wygląd potrawy.
Krok 4:
Ułóż pokrojoną szynkę i pomidory w misce, dodaj do nich kulki mozzarelli. Nie trzeba ich kroić. Zamiast mozzarelli możesz wziąć dowolne inne rodzaje sera, najważniejsze jest to, że są naturalne i dobrze się topią. Pyszne będzie również mieszanie kilku rodzajów sera. Będą również musiały zostać pokrojone w kostkę. Dodaj majonez i keczup do potraw, sól i pieprz, ale nie za dużo, ponieważ zawiera słone potrawy.
Krok 5:
Wymieszaj składniki, starając się, aby wszystkie składniki były pokryte sosami.
Krok 6:
Odetnij wierzch bochenka, ostrożnie Wytnij miąższ, aby uzyskać wygląd łodzi. Puść okruchy i pokrywkę na bułce tartej.
Krok 7:
Włóż nadzienie do bochenka.
Krok 8:
Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Połóż na nim nadziewany Bochenek.
Krok 9:
Piecz Bochenek w piekarniku przez około 20 minut, będzie musiał się zrumienić, a ser całkowicie się rozpuści. Wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika, przenieś bochenek na deskę lub półmisek i podawaj, krojąc na porcje. Smacznego!
jak zastąpić różne rodzaje serów w potrawach przeczytaj w tym artykule.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
domowe przepisy na majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g