bochenek nadziewany w piekarniku

szybkie, proste, sycące śniadanie dla całej rodziny! Nadziewany Bochenek w piekarniku okazuje się bardzo dużą gorącą kanapką, tylko znacznie bardziej soczystą dzięki większej ilości nadzienia. W nim, podobnie jak w pizzy, możesz umieścić dowolne składniki, wszystko, co jest w lodówce.
katushafinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 11 g
tłuszcze 29 % 13 g
węglowodany 47 % 21 g
242 kcal
IG: 10 / 0 / 90

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak upiec bochenek nadziewany w piekarniku? Przygotuj jedzenie. Do przepisu nadaje się zarówno zwykły Bochenek, jak i mała bagietka, Bochenek, bułka lub ciabatta, jak moja. To samo dotyczy napełniania, weź wszystko, co jest — kiełbasy, grzyby, pomidory, cebula, pikle, oliwki, papryka.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Natychmiast włącz rozgrzać piekarnik do 180°C. podczas napełniania nagrzeje się do odpowiedniej temperatury. Pokrój szynkę (lub inną kiełbasę) w kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umyj pomidora, osusz i pokrój w kostkę. Nie zmniejszaj zbytnio, niech kawałki będą duże. Pomidory wybierz soczyste, ale gęste. Miękkie owoce nie zachowują dobrze kształtu, podczas krojenia i gotowania rozprzestrzeniają się w bezkształtną masę i psują wygląd potrawy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ułóż pokrojoną szynkę i pomidory w misce, dodaj do nich kulki mozzarelli. Nie trzeba ich kroić. Zamiast mozzarelli możesz wziąć dowolne inne rodzaje sera, najważniejsze jest to, że są naturalne i dobrze się topią. Pyszne będzie również mieszanie kilku rodzajów sera. Będą również musiały zostać pokrojone w kostkę. Dodaj majonez i keczup do potraw, sól i pieprz, ale nie za dużo, ponieważ zawiera słone potrawy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj składniki, starając się, aby wszystkie składniki były pokryte sosami.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Odetnij wierzch bochenka, ostrożnie Wytnij miąższ, aby uzyskać wygląd łodzi. Puść okruchy i pokrywkę na bułce tartej.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż nadzienie do bochenka.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Połóż na nim nadziewany Bochenek.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Piecz Bochenek w piekarniku przez około 20 minut, będzie musiał się zrumienić, a ser całkowicie się rozpuści. Wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika, przenieś bochenek na deskę lub półmisek i podawaj, krojąc na porcje. Smacznego!

jak zastąpić różne rodzaje serów w potrawach przeczytaj w tym artykule.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe domowe przepisy na majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy