skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Farsz.
Krok 2:
Paprykę obrać i drobno posiekać.
Krok 3:
Smażyć na oleju roślinnym przez około 7 minut.
Krok 4:
Włóż mięso mielone do miski, dodaj smażoną cebulę i pieprz, koncentrat pomidorowy, sól i mielony pieprz. Dobrze wymieszaj.
Krok 5:
Napełnij cannelloni mielonym mięsem tak mocno, jak to możliwe i ułóż w naczyniu do pieczenia tak mocno, jak to możliwe.
Krok 6:
SOS. Zetrzyj mozzarellę na grubej tarce.
Krok 7:
Połącz śmietanę z koncentratem pomidorowym i mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 8:
Wlać sos cannelloni i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na 35 minut.
Krok 9:
Następnie wyjmij formę, posyp cannelloni startą mozzarellą i ponownie włóż do piekarnika na 5-7 minut.
zamiast drugiej papryki możesz wziąć 1 cebulę. Należy go drobno posiekać i usmażyć na patelni z papryką.
Cannelloni można ugotować w wodzie przed nadzieniem. Zobacz instrukcje na opakowaniu. Nie gotowałam.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g
- Cannelloni - 350 kcal/100g