ciasto rybne z rybą i ziemniakami

obfite, pyszne prawdziwie królewskie ciasto zachwyci całą rodzinę! Przepis jest prosty w przygotowaniu. Dostępne produkty. To bardzo proste w przygotowaniu ciasto rybne z ziemniakami. Można go spożywać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Obfite, smaczne, bardzo lubiane przez wszystkie moje domowe.
OlgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 7 g
tłuszcze 43 % 12 g
węglowodany 32 % 9 g
172 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 D 6 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wlej połowę gotowego ciasta do wysmarowanej formy. Na wierzch ułóż surowe starte ziemniaki, a następnie smażoną cebulę z pokrojonym pstrągiem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Na wierzch wylej pozostałe ciasto. I włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.Piec 15-20 min.

pokrój cebulę w półpierścienie i usmaż na patelni z dodatkiem 3 stołów. łyżka oleju roślinnego. Pokrój pstrąga w paski i wymieszaj z gotową cebulą w osobnej misce.
5 jajka wymieszać z solą, sodą i ubić trzepaczką. Dodaj majonez i śmietanę i kontynuuj ubijanie. Dodaj mąkę i dokładnie ugniataj.
zetrzyj ziemniaki na grubej tarce. Przygotuj naczynie do pieczenia, smarując je. olej. Wlać połowę ciasta, ułożyć starte ziemniaki, ułożyć rybę z cebulą na wierzchu i wszystko zalać pozostałym ciastem.
w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni piec ciasto przez 15-20 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Pstrąg - 97   kcal/100g
  • Pstrąg wędzony - 132   kcal/100g
  • Pstrąg gotowany - 89   kcal/100g
  • Pstrąg lekko solony - 186   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g

Podobne przepisy