ciasto rybne z rybą i ziemniakami
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój cebulę w półpierścienie i usmaż na patelni z dodatkiem 3 stołów. łyżka oleju roślinnego. Pokrój pstrąga w paski i wymieszaj z gotową cebulą w osobnej misce.
5 jajka wymieszać z solą, sodą i ubić trzepaczką. Dodaj majonez i śmietanę i kontynuuj ubijanie. Dodaj mąkę i dokładnie ugniataj.
zetrzyj ziemniaki na grubej tarce. Przygotuj naczynie do pieczenia, smarując je. olej. Wlać połowę ciasta, ułożyć starte ziemniaki, ułożyć rybę z cebulą na wierzchu i wszystko zalać pozostałym ciastem.
w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni piec ciasto przez 15-20 minut.
5 jajka wymieszać z solą, sodą i ubić trzepaczką. Dodaj majonez i śmietanę i kontynuuj ubijanie. Dodaj mąkę i dokładnie ugniataj.
zetrzyj ziemniaki na grubej tarce. Przygotuj naczynie do pieczenia, smarując je. olej. Wlać połowę ciasta, ułożyć starte ziemniaki, ułożyć rybę z cebulą na wierzchu i wszystko zalać pozostałym ciastem.
w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni piec ciasto przez 15-20 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g