morszczuk w śmietanie

Przygotuj pyszne danie rybne dla radości rodziny! Morszczuk w śmietanie to danie, które spodoba się zarówno dorosłym, jak i małym domownikom. W końcu okazuje się nie tylko bardzo smaczny, ale także piękny. Tak przygotowana ryba, podawana z brokułami i plasterkami cytryny, jest dobrym pretendentem do roli specjalności dla każdej gospodyni domowej.
natali-♥Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 65 % 11 g
tłuszcze 24 % 4 g
węglowodany 12 % 2 g
84 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 35 min

1. Rozłóż śmietanę w misce, dodaj przyprawę odpowiednią do ryb, Biały i czarny pieprz, sól. Mieszać.

2. Rozłóż mieszaninę w naczyniu do pieczenia, wyrównaj.

3. Pokrój filet z morszczuka na duże kawałki, rozłóż na mieszance śmietany, posyp przyprawami.

4. Na rybę kładziemy cebulę pokrojoną w pierścienie i plasterki cytryny.

5. Dodaj brokuły do formy kwiatostanu.

6. Piecz rybę przez 20 minut w temperaturze 190 stopni.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Brokuły - 33   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Morszczuk pieczony - 105   kcal/100g
  • Morszczuk gotowany - 95   kcal/100g
  • Morszczuk świeży - 86   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Biały pieprz - 0   kcal/100g

Podobne przepisy