morszczuk w śmietanie
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Rozłóż śmietanę w misce, dodaj przyprawę odpowiednią do ryb, Biały i czarny pieprz, sól. Mieszać.
2. Rozłóż mieszaninę w naczyniu do pieczenia, wyrównaj.
3. Pokrój filet z morszczuka na duże kawałki, rozłóż na mieszance śmietany, posyp przyprawami.
4. Na rybę kładziemy cebulę pokrojoną w pierścienie i plasterki cytryny.
5. Dodaj brokuły do formy kwiatostanu.
6. Piecz rybę przez 20 minut w temperaturze 190 stopni.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Morszczuk pieczony - 105 kcal/100g
- Morszczuk gotowany - 95 kcal/100g
- Morszczuk świeży - 86 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Biały pieprz - 0 kcal/100g