skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić mintaja z pomidorami? Aby przygotować to danie, weź produkty z listy: mintaj, pomidory, ser (w tym przypadku rosyjski), cebula, jajko i mleko, olej słonecznikowy, sól.
Krok 2:
Oczyść rybę, wypatrosz, odetnij płetwy i ogony nożyczkami. Pokrój na porcje. Pieprz, sól, natrzyj olejem.
Krok 3:
Dno naczynia do pieczenia skropić olejem słonecznikowym. Połóż cebulę pokrojoną na duże kawałki na dnie. Jeśli tak, możesz dodać kawałek łodygi selera, będzie bardziej soczysty.
Krok 4:
Ułóż przygotowany mintaj warstwą na cebuli.
Krok 5:
W szklance ubij jajko mlekiem i solą. Wlać na rybę.
Krok 6:
Pokrój pomidory na pół pierścienia i umieść je na rybie.
Krok 7:
Przykryj całą zawartość startym serem.
Krok 8:
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około pół godziny.
Krok 9:
Podawaj udekorowane ziołami. Podczas serwowania chwyć szpatułką od dołu, aby uchwycić wszystkie warstwy.
mintaj pieczony z pomidorami pod skórką serową - bardzo smaczny i piękny!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
należy pamiętać, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Mintaj gotowany - 79 kcal/100g
- Mintaj świeży - 72 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g