mintaj z pomidorami

przepis na pieczonego mintaja z pomidorami-pyszny i soczysty. Mintaj z pomidorami to kolejny rodzaj przygotowania pieczonego mintaja. Ten przepis wykorzystuje nadzienie ryb z mieszanki mleka i jajek, co nadaje mintajowi dodatkową soczystość. Pomidory prześwitujące spod Skórki sera dodają daniu jasności i koloru, dzięki czemu wygląda bardzo apetycznie. Możesz podać takie danie na obiad lub lunch, z dodatkiem lub bez. Jest samowystarczalny i satysfakcjonujący. Smacznego!
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 72 % 13 g
tłuszcze 22 % 4 g
węglowodany 6 % 1 g
91 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić mintaja z pomidorami? Aby przygotować to danie, weź produkty z listy: mintaj, pomidory, ser (w tym przypadku rosyjski), cebula, jajko i mleko, olej słonecznikowy, sól.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Oczyść rybę, wypatrosz, odetnij płetwy i ogony nożyczkami. Pokrój na porcje. Pieprz, sól, natrzyj olejem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dno naczynia do pieczenia skropić olejem słonecznikowym. Połóż cebulę pokrojoną na duże kawałki na dnie. Jeśli tak, możesz dodać kawałek łodygi selera, będzie bardziej soczysty.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ułóż przygotowany mintaj warstwą na cebuli.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W szklance ubij jajko mlekiem i solą. Wlać na rybę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój pomidory na pół pierścienia i umieść je na rybie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przykryj całą zawartość startym serem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około pół godziny.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Podawaj udekorowane ziołami. Podczas serwowania chwyć szpatułką od dołu, aby uchwycić wszystkie warstwy.

mintaj pieczony z pomidorami pod skórką serową - bardzo smaczny i piękny!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

należy pamiętać, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Mintaj gotowany - 79   kcal/100g
  • Mintaj świeży - 72   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy